Κόσμος|06.09.2024 12:26

Επίσκεψη του επικεφαλής της MIT, Ιμπραχίμ Καλίν στη Λιβύη

Μαρία Ζαχαράκη

Ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT) Ιμπραχίμ Καλίν επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη και πραγματοποίησε επαφές υψηλού επιπέδου.

Κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Λιβύη, ο διευθυντής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT) Ιμπραχίμ Καλίν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά, τους αντιπροέδρους του Προεδρικού Συμβουλίου Abdullah al-Lafi και Musa Al-Koni, αξιωματούχους του Ανώτατου Συμβουλίου του Κράτους, υπουργούς και ανώτερους αξιωματούχους της ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών.

Τι συζητήθηκε

Κατά τη διάρκεια των επαφών του διευθυντή της ΜΙΤ Καλίν στη Λιβύη, συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις και επιβεβαιώθηκε η προσέγγιση της Τουρκίας προς τη σταθερότητα και την ενότητα της Λιβύης.

Κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης μεταξύ Καλίν και Ντμπεϊμπά συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, θέματα κοινού ενδιαφέροντος και οι τρέχουσες εξελίξεις στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπου συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τονίστηκε ότι πρέπει να αναληφθεί κοινή δράση για την αύξηση της συνεργασίας στους τομείς της πολιτικής και της ασφάλειας, για τη στήριξη της περιφερειακής σταθερότητας και την προστασία των αμάχων.

ΤουρκίαΛιβύηΜέση ΑνατολήΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώρα