Κόσμος|06.09.2024 17:08

Αποκαλυπτικό βίντεο του CNN: Ρώσοι εκτελούν Ουκρανούς στρατιώτες μετά την παράδοσή τους

Newsroom

Ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από Ρώσους αυξάνεται συνεχώς μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο δημοσίευσε και ένα σχετικό βίντεο από ένα πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή του Ποκρόφσκ.

Κατάλογος με εκτελέσεις

Επιπλέον, πηγές της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών παρέδωσαν στο CNN έναν κατάλογο με 15 εκτελέσεις αιχμαλώτων που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους δέκα μήνες, από τον Νοέμβριο του 2023, πολλές από τις οποίες επιβεβαιώθηκαν μέσω βίντεο και ηχητικών υποκλοπών από drones.

Παράλληλα, ένας ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας ανέφερε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες ότι η εισβολή στη νότια ρωσική περιοχή του Κουρσκ είναι αποτελεσματική και ότι δεν υπήρξε καμία ρωσική προώθηση σε έναν βασικό τομέα του ανατολικού μετώπου για έξι ημέρες.

«Τις τελευταίες έξι ημέρες, ο εχθρός δεν έχει προωθηθεί ούτε ένα μέτρο προς την κατεύθυνση του Ποκρόφσκ. Με άλλα λόγια, η στρατηγική μας λειτουργεί», δήλωσε ο Ολεξάντρ Σίρσκι σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNN.

Ο Σίρσκι πρόσθεσε επίσης ότι ο στρατός έχει παρατηρήσει μείωση στους βομβαρδισμούς και στη σφοδρότητα των ρωσικών επιθέσεων σε άλλες περιοχές.

Το Κρεμλίνο ανέφερε χθες (5/9) ότι στρατιωτικοί εκπαιδευτές από διάφορες χώρες δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία, συμμετέχοντας σε στρατιωτικές ενέργειες και στην εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρησή της στην Ουκρανία μέχρι να επιτύχει όλους τους στόχους της, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

ΡωσίαΟυκρανίααιχμάλωτοςειδήσεις τώρα