Κόσμος|06.09.2024 19:13

Τουρκία: Αγωνία για πάνω από 200 επιβάτες στο ινδικό αεροπλάνο μετά την απειλή για βόμβα - Επιβάτης προειδοποίησε τον πιλότο με χαρτοπετσέτα

Μαρία Ζαχαράκη

Επιβατικό αεροπλάνο της Vistara Airlines, που πετούσε από την Ινδία στη Γερμανία, έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ μετά από απειλή για βόμβα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους, στο αεροδρόμιο στάλθηκαν η ομάδα αντιμετώπισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD), ασθενοφόρα, ομάδες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Όπως έγινε γνωστό, οι επιβάτες του αεροπλάνου απομακρύνθηκαν και ξεκίνησε λεπτομερής έρευνα στο τμήμα της καμπίνας και των αποσκευών. Ομάδες AFAD απομάκρυναν με ασφάλεια τους επιβάτες από το αεροπλάνο και τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο με οχήματα.

Ο εναέριος χώρος του Ερζερούμ είναι κλειστός

Ο νομάρχης του Ερζερούμ, Μουσταφά Τσιφτσί, ενημέρωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 247 επιβάτες και πλήρωμα.

«Αυτή τη στιγμή, οι ομάδες βρίσκονται στο πεδίο και ψάχνουν τις αποσκευές. Όλες οι ομάδες μας έχουν λάβει μέτρα ασφαλείας γύρω από το αεροπλάνο και ο εναέριος χώρος του Ερζερούμ είναι κλειστός για πτήσεις».

Ένας από τους επιβάτες τους ειδοποίησε με γραπτό σημείωμα

Ένας από τους επιβάτες έγραψε ένα σημείωμα που έλεγε «υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο» σε μια χαρτοπετσέτα και το έδωσε στο πλήρωμα.

«Μετά την έρευνα του αεροπλάνου και τον έλεγχο των αποσκευών, εάν αποδειχθεί ότι η αναφορά είναι αρνητική, θα τοποθετήσουμε ξανά τους επιβάτες στο αεροπλάνο με τις αποσκευές τους», είπε ο νομάρχης.

Καλά πλήρωμα και επιβάτες

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου δήλωσε:

«Το επιβατικό αεροσκάφος της Vistara Airlines, το οποίο απογειώθηκε από τη Βομβάη της Ινδίας με προορισμό τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, έκανε έκτακτη κλήση στις 15:38 μετά από απειλή βόμβας, ενώ βρισκόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο. Με τον απαραίτητο συντονισμό και τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η Γενική Διεύθυνση Αεροδρομίων μας, το αεροπλάνο προσγειώθηκε ομαλά στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ στις 16:38. 237 επιβάτες και 14 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν χωρίς προβλήματα και οι αρχικές έρευνες για το αεροπλάνο συνεχίζεται. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά. Το αεροδρόμιο του Ερζερούμ θα είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας μέχρι τις 21.00. Οι εξελίξεις θα κοινοποιηθούν μετά τις απαραίτητες έρευνες", είπε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια δήλωσε:

«Σήμερα, ένα χαρτί που έγραφε ‘Υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο’ βρέθηκε στην τουαλέτα του επιβατικού αεροπλάνου της πτήσης VTI027 της Vistara Airlines από τη Βομβάη στη Φρανκφούρτη και μετά από αυτή την ειδοποίηση, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ γύρω στις 16.30».