Κόσμος|06.09.2024 19:57

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού μετά το σκάνδαλο με την influencer - Ποιος παίρνει τη θέση του

Newsroom

O Αλεσάντρο Τζούλι είναι ο νέος υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας. Αμέσως μετά την παραίτησή του προκατόχου του Τζενάρο Σαντζουλιάνο, νέος επικεφαλής του υπουργείου ορίσθηκε ο δημοσιογράφος, διευθυντής του μουσείου Maxxi της Ρώμης.

Στην επιστολή παραίτησής του που απέστειλε στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, ο Σαντζουλιάνο μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι «τώρα πρέπει να σταθεί στο πλευρό της συζύγου του», ότι «είναι περήφανος για τα αποτελέσματα που πέτυχε τα τελευταία δύο χρόνια» και πως «η δουλειά αυτή δεν μπορεί να σταματήσει εξαιτίας του κουτσομπολιού, διότι οι δημόσιοι θεσμοί έχουν υπέρτατη αξία και δεν υπόκεινται σε προσωπικούς λόγους και υποθέσεις».

Το σκάνδαλο

Η Μελόνι, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι τα δεδομένα άλλαξαν μετά τη σημερινή συνέντευξη της ινφλουένσερ και επιχειρηματία Μαρία Ροζάρια Μπότσια στην εφημερίδα La Stampa, στην οποία υποστηρίζει ότι άκουγε τον υπουργό ενώ συνομιλούσε τηλεφωνικά με άλλα μέλη της κυβέρνησης και ότι ο Σανζτουλιάνο είναι εκβιάσιμος.

Παράλληλα, το Ιταλικό Ελεγκτικό Συνέδριο φέρεται να ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν από τη σχέση του Ιταλού υπουργού Πολιτισμού με την επιχειρηματία από την Πομπηία προκύπτει οικονομική ζημία για τα δημόσια ταμεία.

σκάνδαλοinfluencerυπουργόςειδήσεις τώραΙταλία