Κόσμος|09.09.2024 08:10

Οργή στην Τουρκία: Η 8χρονη αγνοούμενη Ναρίν βρέθηκε νεκρή σε σάκο σε ποτάμι - Γιατί οι Αρχές υποπτεύονται την οικογένεια

Newsroom

Θλίψη και οργή επικρατεί στην Τουρκία μετά τον εντοπισμό της σορού της 8χρονης Ναρίν, η τύχη της οποίας αγνοείτο για 19 ημέρες.

«Δυστυχώς, το άψυχο σώμα της Ναρίν, η οποία εξαφανίστηκε στο χωριό Ταβσαντεπέ στην περιοχή Μπαγκλάρ του Ντιγιάρμπακιρ, βρέθηκε από τις ομάδες της χωροφυλακής μας», δήλωσε ο Αλί Γερλικάγια στην πλατφόρμα X.

Συνελήφθησαν γονείς και αδερφός

Το πτώμα της Ναρίν Γκουράν βρέθηκε μέσα σε έναν σάκο, τοποθετημένο σε ποτάμι, ένα χιλιόμετρο από το χωριό όπου ζούσε με την οικογένειά της, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης του Ντιγιάρμπακιρ, Μουράτ Ζορλούογλου.

«Η Ναρίν Γκουράν βρέθηκε νεκρή, φορώντας τα ίδια ρούχα που φορούσε όταν εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις, την έβαλαν σε σάκο μετά τη δολοφονία της, και στη συνέχεια τον τοποθέτησαν στο ποτάμι, κρύβοντας τον κάτω από κλαδιά και πέτρες για να μη φανεί», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται από την εισαγγελία του Ντιγιάρμπακιρ, 21 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς. Οι δύο γονείς και ο μεγαλύτερος αδερφός της Ναρίν είναι μεταξύ των συλληφθέντων, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV. Ο θείος της συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ως ύποπτος για δολοφονία και «στέρηση της ελευθερίας».

Η μικρή Ναρίν, εξαφανίστηκε στις 21 Αυγούστου, προκαλώντας ανησυχία και συγκίνηση σε ολόκληρη την Τουρκία. Πολλές γνωστές προσωπικότητες συμμετείχαν στην εκστρατεία «Βρείτε τη Ναρίν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουνκ δήλωσε στο X ότι «οι υπεύθυνοι για τον θάνατο της Narin θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Φεμινιστικές οργανώσεις πραγματοποίησαν χθες βράδυ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις της Τουρκίας για τη δολοφονία της Ναρίν. 

«Η Ναρίν δολοφονήθηκε με προμελετημένο τρόπο. Οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα που μας θλίβει όλους πρέπει να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν ενώπιον ενός δίκαιου και ανεξάρτητου δικαστικού συστήματος», ανέφερε το φιλοκουρδικό κόμμα Dem σε μήνυμά του στην πλατφόρμα X.

Τουρκίααγνοούμενοιεξαφάνισηαγνοούμενηειδήσεις τώρα