Κόσμος|10.09.2024 06:25

Κοιμάται μόλις 30 λεπτά την ημέρα και λέει ότι είναι λειτουργικός: «Δεν έχω υπάρξει πιο ευτυχισμένος»

Newsroom

Οι ειδικοί συνιστούν να κοιμόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, ώστε να είμαστε λειτουργικοί, ωστόσο ένας 40χρονος Ιάπωνας υποστηρίζει ότι καταφέρνει να ζει καλά με 30 λεπτά ύπνο την ημέρα. 

O 40χρονος Daisuke Hori, που είναι πατέρας ενός 8χρονου υποστηρίζει ότι χάρη στον περιορισμένο χρόνο, που αφιερώνει στον ύπνο, καταφέρνει να διατηρεί μια γεμάτη ρουτίνα που θα εξαντλούσε ακόμη και τον πιο φιλόδοξο πολυπράγμονα. Το καθημερινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει δουλειά, γυμναστήριο, σερφ, χρόνο με την οικογένεια του.

«Ο στόχος μου έχει ήδη γίνει πραγματικότητα: ελευθερία κινήσεων, ελευθερία στην υγεία, αγαπημένα πρόσωπα γύρω μου, άφθονος χρόνος και η δυνατότητα να δοκιμάσω τα πάντα. Πιστεύω πραγματικά ότι κανείς άλλος δεν είναι τόσο ευτυχισμένος όσο εγώ. Μόνο όταν έγινα short-sleeper βρήκα την ευτυχία. Αν περισσότεροι άνθρωποι μπορούσαν να ζήσουν χωρίς να ανησυχούν για τον ύπνο, νομίζω ότι ο κόσμος θα ήταν ένα πιο ειρηνικό μέρος», τόνισε, μιλώντας στην Independent.

«Ο ύπνος είναι σαν μυς»

O Hori ξεκίνησε να περιορίζει τις ώρες ύπνου στα 25 του, γιατί αισθανόταν ότι δεν έχει αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα για να κάνει τις αγαπημένες του δραστηρίοτητες. 

«Απλώς ήθελα περισσότερο χρόνο. Υπήρχε ένα άτομο στον κύκλο μου που είχε γίνει short sleeper. Σκέφτηκα ότι αν κάποιος άλλος μπορούσε να το κάνει, θα μπορούσα κι εγώ», πρόσθεσε.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν ήταν εύκολο, αλλά σήμερα μετά από χρόνια εξάσκησης μπορεί να κοιμάται μόλις 30 λεπτά σε καθημερινή βάση, ενώ άλλοι μπορούν να το κάνουν μόλις μία φορά την εβδομάδα.

«Ο ύπνος είναι σαν μυς και είναι σημαντικό να τον γυμνάζουμε σταδιακά», λέει. «Σκεφτείτε το σαν τη μελέτη ή την προπόνηση. Ο ύπνος είναι επίσης φυσικός. Αν ακολουθήσετε τους κανόνες, μπορείτε να τον κάνετε πιο σύντομο».

ύπνοςΙαπωνίαειδήσεις τώρα