Κόσμος|10.09.2024 09:56

Σωτήρια λαβή Χάιμλιχ έκανε ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαιρ σε συμμετέχοντα σε αγώνα ταχυφαγίας - Πνιγόταν σε ζωντανή μετάδοση

Newsroom

Ένα ρολό αστακού ήταν αρκετό για να πνίξει συμμετέχοντα σε διαγωνισμό φαγητού. Ο άνδρας σώθηκε χάρις τον κυβερνήτη του Νιου Χάμσαϊρ, Κρις Σουνίου που τον είδε και έσπευσα να του κάνει τη λαβή Χάιμλιχ.

Άρχισα να φωνάζω «πνίγεται, πνίγεται»

Ειδικότερα, όπως φαίνεται και σε βίντεο ο Κρίστιαν Μορένο, που συμμετείχε σε διαγωνισμό για το ποιος θα φάει πιο γρήγορα τα περισσότερα ρολό αστακού, ξαφνικά άρχισε να ζητάει βοήθεια καθώς ένα ρολό του στάθηκε στον λαιμό.

Όταν ο κυβερνήτης αντιλήφθηκε ότι κανείς από τους παριστάμενους δεν αντιδρούσε, ανέλαβε δράση και εφάρμοσε τη λαβή Χάιμλιχ σώζοντας τον Μορένο.

«Είδα ότι ο κύριος αυτός είχε σταματήσει και αντιμετώπιζε πρόβλημα να καταπιεί μια μπουκιά του. Άρχισα να φωνάζω "πνίγεται, πνίγεται" χωρίς, όμως, κανείς να ανταποκρίνεται. Οπότε προχώρησα και του έκανα τη λαβή» εξήγησε ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ.

Μετά την παρέμβαση του Ρεπουμπλικανού πολιτικού, ο Μορένο συνέχισε κανονικά τρώγοντας άλλα επτά lobster rolls....

«Η πρώτη μου σκέψη όταν αντιλήφθηκα ότι πνίγομαι ήταν "μην φρικάρεις" και "θα καταφέρεις να την καταπιείς τη μπουκιά"» πρόσθεσε ο Μορένο.

ΗΠΑδιαγωνισμόςΝιου Χαμσάιρειδήσεις τώρα