Κόσμος|10.09.2024 10:28

Ιστορική δίκη στη Βρετανία: Δικαστήριο έδωσε το δικαίωμα σε παρένθετη μητέρα να βλέπει το παιδί που έδωσε σε ομόφυλο ζευγάρι

Newsroom

Δικαστήριο στη Βρετανία απεφάνθη υπέρ μιας παρένθετης μητέρας, δίνοντάς της το δικαίωμά της να βλέπει το παιδί που γέννησε, σε μια δίκη – θρίλερ.

Η γυναίκα, κέρδισε την υπόθεση αφού το ζευγάρι για το οποίο κυοφορούσε το μωρό επί εννέα μήνες προσπάθησε να την εμποδίσει να δει το βιολογικό της παιδί – κάτι που είχαν προσυμφωνήσει.

Γιατί δεν ήθελαν το παιδί να βλέπει την βιολογική μητέρα

Οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι το αγοράκι «θα μπερδευόταν αν έβλεπε τη γυναίκα καθώς ζει σε μια ‘’οικογένεια χωρίς μητέρα’’». Το ζευγάρι της είπε ότι «δεν υπάρχει κενή θέση» για εκείνη «καθώς έχει γονείς του ίδιου φύλου».

Την αποκάλεσαν επίσης ομοφοβική επειδή επέμενε ότι το μικρό αγόρι την αναγνώριζε ως μητέρα του, κατηγορώντας την ότι επιδιώκει μια «ακατάλληλη σχέση» και υποστηρίζοντας ότι η τακτική επαφή μαζί της θα του έδινε την εντύπωση ότι η ύπαρξη ομόφυλων γονέων καθιστά την οικογένειά του ατελή.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το ζευγάρι απείλησε να καλέσει και την αστυνομία όταν η παρένθετη μητέρα εμφανίστηκε στο σπίτι τους για να δει τον γιο της για μια προκαθορισμένη επίσκεψη. Της αρνήθηκαν την πρόσβαση και τσακώθηκαν άγρια παρουσία του μικρού τους γιου.

Παιδοψυχολόγος που κατέθεσε στοιχεία στην υπόθεση δήλωσε ότι οι άνδρες επιχειρούσαν μια «διαγραφή της μητέρας» από την οικογένειά τους, η οποία, όπως είπε, «δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και δεν ήταν προς το συμφέρον του μικρού αγοριού» που βρίσκεται στο επίκεντρο της δικαστικής διαμάχης.

Τι αποφάσισε το δικαστήριο 

Το δικαστήριο αποφάσισε πως η παρένθετη μητέρα θα διατηρεί τη νομική γονική μέριμνα και τη γονική ευθύνη για το παιδί, αλλά το αγοράκι θα συνεχίσει να ζει με τους άνδρες γονείς του. Επίσης, έδωσαν στη μητέρα το δικαίωμα να περνά χρόνο με το παιδί.

«Ενώ πολλές ρυθμίσεις της παρένθετης μητρότητας λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία, η υπόθεση αυτή είναι μια γραφική απεικόνιση των δυσκολιών που μπορεί να προκύψουν εάν η ρύθμιση χαλάσει», δήλωσε η δικαστής.

δικαστήριοΒρετανίαπαρένθετη μητέραειδήσεις τώρα