Κόσμος|10.09.2024 16:49

Η Χαμάς δεν υπάρχει πια σαν στρατιωτική δύναμη λέει ο Γκάλαντ

Newsroom

Τη διάλυση της Χαμάς ως οργανωμένη στρατιωτική δύναμη στη Γάζα ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ

«Η Χαμάς ως στρατιωτικός μηχανισμός δεν υπάρχει πλέον. Διεξάγει ανταρτοπόλεμο και εμείς εξακολουθούμε να πολεμάμε τους τρομοκράτες της και να καταδιώκουμε τους ηγέτες της», είπε ο Γκαλάντ σε ξένους δημοσιογράφους, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Ο Γκαλάντ πρόσθεσε ότι οι IDF είναι κοντά στο επιτύχουν τους στόχους τους και επεσήμανε ότι προσεχώς θα αρχίσουν να επιχειρούν στα βόρεια του θύλακα. 

Νέα θηριωδία των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα - Χτύπησαν ανθρωπιστική ζώνη 

Τα ξημερώματα της Τρίτης τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην ανακηρυγμένη ανθρωπιστική ζώνη Αλ Μαουάσι, στη Χαν Γιούνις (νότια).

«Ανασύρθηκαν και διακομίστηκαν 40 μάρτυρες και 60 τραυματίες» σε κοντινά νοσοκομεία μετά τον βομβαρδισμό, συνόψισε ο Μοχάμεντ αλ Μουγάιρ, αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας στον παλαιστινιακό θύλακο, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι ομάδες μας συνεχίζουν τις προσπάθειες για να εντοπίσουν δεκαπέντε ανθρώπους που αγνοούνται μετά το πλήγμα που στοχοποίησε σκηνές εκτοπισμένων στο Αλ Μαουάσι», πρόσθεσε.

Πηγές προσκείμενες στην πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας έκαναν γνωστό νωρίτερα πως πήραν φωτιά τουλάχιστον 20 σκηνές, ενώ ισραηλινοί πύραυλοι προκάλεσαν κρατήρες βάθους ως ακόμη και εννέα μέτρων.

«Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν στη σφαγή στο Αλ Μαουάσι», δήλωσε άλλο στέλεχος της πολιτικής προστασίας, ο Μαχμούντ Μπασάλ.

Αρνείται ότι χτύπησε αμάχους ο ισραηλινός στρατός: 

Ο ισραηλινός στρατός  κατά τη συνήθη πρακτική του υποστήριξε ότι στο σημείο που χτυπήθηκε δρούσαν «τρομοκράτες».  «Οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζουν να καταχρώνται συστηματικά πολιτικές και ανθρωπιστικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της ανακηρυγμένης ανθρωπιστικής ζώνης, για να επιδίδονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες», επέμεινε.

Η Χαμάς διέψευσε πως βρίσκονταν μέλη του στρατιωτικού της βραχίονα στην ανθρωπιστική ζώνη που βομβαρδίστηκε.

«Οι κατηγορίες της κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) για την παρουσία μαχητών της αντίστασης είναι ξεδιάντροπο ψέμα», τόνισε η Χαμάς, στην εξουσία στον θύλακο από το 2007, μέσω Telegram.

ΙσραήλΛωρίδα της ΓάζαςΧαμάςΓάζαειδήσεις τώρα