Κόσμος|10.09.2024 17:52

Επεισόδιο στα ελληνοτουρκικά σύνορα: Έλληνας πυροβολήθηκε στο πόδι - «Επιτέθηκε σε αστυνομικό», γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Μαρία Ζαχαράκη

Επεισόδιο έλαβε χώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Κήπων και Ιψάλων, στο τμήμα της συνοριακής πύλης που ανοίγει προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Έλληνας οδηγός πυροβολήθηκε στο πόδι και συνελήφθη ενώ προηγουμένως τραυμάτισε μοτοσικλετιστή με το αυτοκίνητό του. Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι στη συνέχεια ο Έλληνας οδηγός επιτέθηκε σε Τούρκο αστυνομικό με αιχμηρό αντικείμενο.

Όλα άρχισαν όταν ο Έλληνας πολίτης που οδηγούσε προς την τουρκική πλευρά χτύπησε μοτοσικλέτα που οδηγούσε Τούρκος. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε ενώ ο Έλληνας οδηγός εισήλθε γρήγορα με το αυτοκίνητό του στον τουρκικό τελωνειακό χώρο.Μάλιστα, το αυτοκίνητο του Έλληνα φαίνεται να προσέκρουσε και σε φορτηγό αλλά και σε προστατευτικές μπάρες.

Επιτέθηκε σε αστυνομικό με μαχαίρι 

Ο οδηγός του αυτοκινήτου βγήκε στη συνέχεια από το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς με ένα αιχμηρό αντικείμενο στο χέρι. Οι αστυνομικοί έριξαν τότε δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο ύποπτος αγνόησε την προειδοποίηση και τότε πυροβολήθηκε στο πόδι και τραυματίστηκε. Ο συλληφθείς ύποπτος και ο μοτοσικλετιστής μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι δεν απειλείται η ζωή του Έλληνα οδηγού που πυροβολήθηκε στο πόδι και προστίθεται: «Ο τραυματισμένος πολίτης μας δεν βρίσκεται σε αρνητική κατάσταση υγείας, αλλά στάλθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Μεταφέρουμε τις καλύτερες ευχές μας στον πολίτη μας».

Στην ανακοίνωση που αναφέρει ότι το θέμα μεταφέρθηκε στις ελληνικές Αρχές, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις: «Ο Έλληνας πρόξενος στην Αδριανούπολη κλήθηκε στη νομαρχια και ενημερώθηκε λεπτομερώς. Έχει ξεκινήσει η απαραίτητη δικαστική και διοικητική έρευνα και παρακολουθούνται προσεκτικά οι εξελίξεις».

ΤουρκίαπυροβολισμόςσύνοραμαχαίριΈλληναςειδήσεις τώρα