Κόσμος|10.09.2024 22:19

Σάλος με δημοτική σύμβουλο στην Ελβετία: Πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας και του Χριστού και το έκανε story

Newsroom

Σάλος στην Ελβετία, με δημοτική σύμβουλο της Ζυρίχης που δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες φαινόταν να πυροβολεί μία εικόνα της Παναγίας με το Θείο βρέφος και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Η Σανίγια Αμέτι, που ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων-Φιλελευθέρων, πυροβόλησε με πιστόλι σκοποβολής την εικόνα, προκαλώντας σημάδια από σφαίρες στα πρόσωπα της Παναγίας και του Ιησού, κάτι που έφερε αντιδράσεις.

Αν και η 32χρονη προσπάθησε να «μαζέψει» γρήγορα την ανάρτησή της και ζήτησε και συγγνώμη, οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν, με το κόμμα της να έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία αποπομπής. Ενώ και εταιρεία στην οποία εργαζόταν η Αμέτι, διέκοψε τη συνεργασία.

«Κατά την άποψη της ηγεσίας του κόμματος, η συνέχιση της συμμετοχής της Σανίγια Αμέτι στους Πράσινους Φιλελεύθερους θα έβλαπτε την εικόνα των Πράσινων Φιλελευθέρων. Προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω ζημία, το κόμμα ζητά να κινηθεί άμεσα η διαδικασία διαγραφής», ανακοίνωσε το κόμμα των Πρασίνων.

Η Αμέτι ζήτησε συγγνώμη μέσω των social media, λέγοντας ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει τη θρησκευτική σημασία της εικόνας: «Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώθηκαν από την ανάρτησή μου. Τη διέγραψα αμέσως μόλις συνειδητοποίησα το θρησκευτικό περιεχόμενο. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Λυπάμαι απίστευτα».

ΕλβετίαΖυρίχηδημοτική σύμβουλοςειδήσεις τώρα