Κόσμος|11.09.2024 07:47

Σάλος στην Ελβετία με δημοτική σύμβουλο που έκανε εξάσκηση σκοποβολής σε εικόνα της Παναγίας

Newsroom

Με σφοδρές αντιδράσεις βρίσκεται αντιμέτωπη δημοτική σύμβουλος στην Ελβετία που πυροβόλησε μία εικόνα της Παναγίας με το Θείο βρέφος και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Η 32χρονη Σανίγια Αμετί ανέβασε τις επίμαχες φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram το Σαββατοκύριακο και αφού κατακλύστηκε από αρνητικά σχόλια τις κατέβασε. 

Τη διαγράφουν από το κόμμα 

Η δημοτική σύμβουλος Ζυρίχης υποστήριξε πως έκανε εξάσκηση σε βολές από απόσταση περίπου 10 μέτρων και ζήτησε συγγνώμη από όσους πρόσβαλε. «Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώθηκαν από την ανάρτησή μου. Τη διέγραψα αμέσως όταν συνειδητοποίησα το θρησκευτικό της περιεχόμενο. Δεν το σκέφτηκα. Λυπάμαι απίστευτα», έγραψε η Αμετί στο Χ. Παρά τη δημόσια «συγγνώμη» της κόμμα των Πράσινων-Φιλελευθέρων στο οποίο ανήκει, έχει κινήσει διαδικασία διαγραφής της.

Η Σανίγια Αμετί γεννήθηκε το 1992 στη Βοσνία σε μια μουσουλμανική οικογένεια και περιγράφει τον εαυτό της ως αγνωστικιστή. Ο πατέρας της ήταν καθηγητής βιολογίας και πολιτικός στην πρώην Γιουγκοσλαβία ενώ πήγε στην Ελβετία με τους γονείς της ως πρόσφυγας το 1995 για μια καλύτερη ζωή. Η Αμετί βρέθηκε στη συνέχεια στο κέντρο ασύλου στο Adliswil και μετέπειτα αποφοίτησε από το Καντονικό Σχολείο της Ζυρίχης Oerlikon το 2011. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης μέχρι το 2018 και έκτοτε γράφει τη διατριβή της για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης.

σκοποβολήΕλβετίαεικόνα Παναγίαςειδήσεις τώρα