Κόσμος|12.09.2024 08:33

Εκλογές ΗΠΑ: Μπορούν οι γάτες να «βγάλουν» πρόεδρο; Χαμός με τις δηλώσεις του Τραμπ

Newsroom

Μεγάλο θέμα συζήτησης είναι οι ανυπόστατες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ στο πρώτο ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις, όπουθ στοχοποίησε μετανάστες, λέγοντας πως άνθρωποι από την Αϊτή που ζουν στο Οχάιο απαγάγουν κατοικίδια για να τα φάνε.

Παρ΄ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών διαψεύστηκε την ίδια στιγμή από δημοσιογράφο του ABC και συντονιστή της τηλεμαχίας, λέγοντας κανάλι είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον δήμαρχο του Σπρίνγκφιλντ και είχε ρώτησε αν όντως συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στην πόλη του, για να λάβει την απάντηση πως «δεν υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές για συγκεκριμένους ισχυρισμούς περί κατοικίδιων ζώων που τραυματίστηκαν ή κακοποιούνται από άτομα εντός της κοινότητας των μεταναστών», ο Τραμπ εμμένει στον ισχυρισμό.

Μάλιστα, στα social media οι χρήστες έχουν βάλει όλο το ταλέντο τους δημιουργώντας εικόνες ΑΙ με τον Τραμπ να εμφανίζεται σαν προστάτης των γατιών, με μια εκ των εικόνων να αναπαράγεται και από τον γιο του Τραμπ.

Δείτε κάποια από τα ευφάνταστα memes που κυκλοφορούν:

Μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα των εκλογών οι γάτες;

Ο Guardian θέτει το ερώτημα εάν όλα αυτό το κλίμα θα επηρεάσει τους Ρεπουμπλικανούς και σε ποιο σημείο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Δημοκρατικοί είναι πιο πιθανό να έχουν γάτα, σε ποσοστό 40% σε σύγκριση με τους Ρεπουμπλικάνους (35%). Πρόκειται όμως για ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων που αν αγαπούν τη γάτα τους περισσότερο από το κόμμα τους, θα μπορούσαν να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτό.

Το 31,8% των Δημοκρατικών και το 33,3% των Ρεπουμπλικάνων που έχουν γάτα λένε ότι το ζώο είναι το πιο σημαντικό μέλος της οικογένειάς τους, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι πολιτείες με τους περισσότερους κηδεμόνες γατών είναι οι: Βερμόντ, Μέιν, Δυτική Βιρτζίνια, Ιντιάνα, Νιου Χάμσαϊρ, Αϊόβα, Άρκανσας, Αϊντάχο, Κάνσας και Ουισκόνσιν. Από αυτές, σύμφωνα με τους New York Times μόνο το Ουισκόνσιν είναι πολιτεία στην οποία θεωρείται αμφίρροπο το αποτέλεσμα των εκλογών.

Νικήτρια η Χάρις στο ντιμπέιτ – Το εξώφυλλο του Times

Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά ΜΜΕ δίνουν νίκη της Χάρις έναντι του Τραμπ στο ντιμπέιτ, παρ΄ότι το αρνείται ο ίδιος.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το εξώφυλλο του Time που δείχνει τον Τραμπ σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, να προσπαθεί να κάνει όπισθεν με το αμαξάκι του γκολφ στην ανηφόρα, ενώ οι ρόδες του είναι κολλημένες στην άμμο.

ΗΠΑεκλογέςΝτόναλντ ΤραμπγάτεςΚάμαλα Χάριςειδήσεις τώρα