Κόσμος|12.09.2024 09:45

Ιταλία: «Ήθελα να πάρω πίσω την τσάντα μου», δήλωσε η 65χρονη που σκότωσε μετανάστη με το αυτοκίνητό της

Newsroom

Σε κατ'οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι έθεσαν οι ιταλικές Αρχές  μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής την 65χρονη επιχειρηματία που σκότωσε μετανάστη, πατώντας τον με το SUV της.

Η Cinzia Dal Pino αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο 47χρονου Αλγερινού μετανάστη Σαΐντ Μαλκούμ. Η 65χρονη επιχειρηματίας από το  Βιαρέτζιο ισχυρίστηκε ότι ήθελε να πάρει πίσω την τσάντα που της έκλεψε και όχι να τον σκοτώσει. 

Πήρε την τσάντα της κι έφυγε 

Πάντως, το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό, καθώς τη δείχνουν να τον χτυπάει όχι μία αλλά 4 φορές με το λευκό SUV της κι έπειτα με πρωτοφανή απάθεια να βγαίνει από το αμάξι της, να παίρνει την τσάντα της και να απομακρύνεται τον τόπο του εγκλήματος. Οι εισαγγελικές αρχές δικαιολόγησαν την απόφαση τους, λέγοντας ότι η δεν υπάρχει κίνδυνος να φύγει από τη χώρα.

Η επιχειρηματίας υποστήριξε κατά την απολογία της ότι ο Σαΐντ Μαλκούμ της είπε ότι κουβαλάει μαχαίρι, ωστόσο στα πράγματα του δεν βρέθηκε αιχμηρό αντικείμενο . Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το θύμα ζούσε στην Ιταλία από το 2004 και σε βάρος του είχαν εκδοθεί περίπου 10 αποφάσεις απέλασης που δεν είχαν εκτελεστεί. «Τον είχα υπερασπιστεί αρκετές φορές. Τον έβλεπα συχνά να γυρίζει γύρω από το γραφείο μου, σε σκαλιά εκκλησίας. Πήγαινε από εδώ και από εκεί, αλλά δεν ήταν επικίνδυνος τύπος» δήλωσε ο δικηγόρος Ενρίκο Καρμπόνι.

ανθρωποκτονίαμετανάστηςειδήσεις τώραΙταλία