Κόσμος|12.09.2024 10:03

Γαλλία: Ο Πελικό είχε μιμητή και τον εκπαίδευε για να βιάζουν εναλλάξ τις γυναίκες τους

Newsroom

Νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας στη δίκη του 71χρονου που έχει σοκάρει τη Γαλλία και κατηγορείται ότι νάρκωνε τη γυναίκα του και καλούσε δεκάδες αγνώστους να τη βιάσουν στο σπίτι τους, καθώς έγινε γνωστό πώς ένας άλλος άνδρας που ζούσε στην ίδια περιοχή αντέγραψε την τακτική για να ναρκώσει και να βιάσει τη δική του σύζυγο.

Σε εξέλιξη η δίκη

Ο Ντομινίκ Πελικό, δικάζεται στην πόλη της Αβινιόν, στη νότια Γαλλία, για επαναλαμβανόμενους βιασμούς και για την πρόσληψη δεκάδων αγνώστων να βιάσουν τη βαριά ναρκωμένη σύζυγό του στο κρεβάτι της, κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας, στο νότιο χωριό Mazan. Πενήντα άλλοι άνδρες ηλικίας από 26 έως 74 ετών βρίσκονται επίσης σε δίκη για την υποτιθέμενη εμπλοκή τους.

Η δίκη είναι ανοιχτή στο κοινό κατόπιν αιτήματος της πρώην συζύγου του Πελικό, της Ζιζέλ, η οποία δήλωσε ότι έκανε το αίτημα για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών για τη διάπραξη σεξουαλικής κακοποίησης.

Η σοκαριστική αποκάλυψη

Όπως μεταδίδει ο Guardian, την Τετάρτη, το δικαστήριο, το οποίο αποτελείται από πέντε δικαστές, άκουσε πώς ένας άλλος άνδρας που βρίσκεται σε δίκη, ονομαζόμενος ως Ζαν-Πιέρ, ήταν υποτιθέμενος «μαθητής» του Πελικό. Δεν δικαζόταν για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό, αλλά για τη χρήση της ίδιας μεθόδου για να βιάσει τη δική του σύζυγο και για την πρόσληψη του Πελικό να τη βιάσει επίσης.

Ο Ζαν-Πιέρ, 63 ετών, πρώην οδηγός φορτηγού σε αγροτικό συνεταιρισμό, φέρεται να είχε επικοινωνήσει με τον Πελικό σε μια αίθουσα συνομιλίας και φέρεται να χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική για να ναρκώσει τη σύζυγό του με ηρεμιστικά για να τη βιάσει, με τη συμμετοχή του Πελικό. Ο Πελικό φέρεται να προμήθευσε ηρεμιστικά για να ναρκώσει τη σύζυγο του Ζαν-Πιέρ και ταξίδεψε για να τη βιάσει ο ίδιος.

Αποδέχθηκε τις κατηγορίες

12 βιασμοί της συζύγου του Ζαν-Πιέρ φέρονται να έγιναν μεταξύ 2015 και 2020. Ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο ότι παραδέχθηκε τις κατηγορίες.

Οι αστυνομικοί ερευνητές δήλωσαν ότι ο Ζαν-Πιέρ τους είπε ότι συνάντησε τον Πελικό σε μια αίθουσα συνομιλίας με τίτλο «Εναντίον της θέλησής της» σε έναν ιστότοπο που έκτοτε έχει κλείσει. Είπε στους ερευνητές ότι είχε ζητήσει από τον Πελικό να έρθει στο σπίτι του όταν η σύζυγός του ήταν ναρκωμένη, όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο επικεφαλής ερευνητής, Στεφάν Γκαλ.

«Κάθε φορά που [ο Πελικό] ταξίδευε [εκεί], του παρείχε τα φάρμακα για την επόμενη φορά», είπε ο Γκαλ. Ο δικηγόρος του Πελικό δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο Πελικό είπε ότι έδωσε στον Jean-Pierre τα φάρμακα τέσσερις φορές.

Η σύζυγος του Ζαν-Πιέρ δεν αποτελεί πολιτικώς ενάγουσα στην υπόθεση καθώς «έχει πέντε παιδιά και ήθελε να τα προστατεύσει», είπε ο Γκαλ στο δικαστήριο, λέγοντας ότι ήταν «συγκλονιστικό» δεδομένων των εικόνων που της έδειξε η αστυνομία για το τι είχε συμβεί σε αυτήν.

Ο 32χρονος γιος του Ζαν-Πιέρ από τον πρώτο του γάμο δήλωσε: «Οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές και νομίζω ότι το έχει κατανοήσει αυτό». Ο γιος είπε ότι ο πατέρας του πρέπει να μιλήσει στο δικαστήριο. Είπε ότι ένιωθε «βέβαιος» ότι ο Ζαν-Πιέρ είχε χειραγωγηθεί από τον Πελικό. «Έχω την ακλόνητη πεποίθηση ότι αν δεν είχε γνωρίσει αυτό το άτομο, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί», είπε.

Το δικαστήριο άκουσε πώς η παιδική ηλικία του Ζαν-Πιέρ ήταν σημαδεμένη από ακραία φτώχεια, βία και σεξουαλική κακοποίηση μέσα στην οικογένεια. «Μεγάλωσα με γουρούνια στο δάσος», έλεγε ο Jean-Pierre στα παιδιά του.

Δεκαοκτώ από τους 51 κατηγορούμενους βρίσκονται υπό κράτηση, συμπεριλαμβανομένων των Πελικό και Ζαν-Πιέρ, ενώ 32 άλλοι κατηγορούμενοι παρακολουθούν τη δίκη ως ελεύθεροι άνθρωποι. Ο τελευταίος, που παραμένει φυγόδικος, θα δικαστεί ερήμην. Οι περισσότεροι μπορεί να αντιμετωπίσουν έως και 20 χρόνια φυλάκισης εάν κριθούν ένοχοι για βιασμό με επιβαρυντικές περιστάσεις.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο.

Γαλλίαβιασμόςβιασμοίβιαστήςειδήσεις τώρα