Κόσμος|12.09.2024 17:00

Εκλογές ΗΠΑ: Η Τέιλορ Σουίφτ βάζει «φωτιά» στο πολιτικό τοπίο και αλλάζει τα δεδομένα υπέρ της Χάρις

Newsroom

Η δημόσια στήριξη της Τέιλορ Σουίφτ στη διεκδίκηση της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις, αμέσως μετά την τηλεμαχία Τραμπ-Χάρις, προκάλεσε αίσθηση.

Η ανάρτηση της διάσημης τραγουδίστριας στα social media με την οποία εκφράζει τη στήριξή της στο δίδυμο Χάρις-Γουόλς, έχει συγκεντρώσει εντυπωσιακό αριθμό αντιδράσεων και αποδεικνύει τη δύναμη της δημόσιας επιρροής της στην πολιτική σκηνή.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Σουίφτ, με τους 283 εκατ. ακολούθους στο Instagram παρακίνησε περισσότερους από 337.000 άτομα να επισκεφτούν τον ιστότοπο εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους, εξηγώντας παράλληλα τις εκλογικές διαδικασίες, αναλύοντας τα δικαιώματα ψήφου των Αμερικανών και απαντώντας σε συχνές ερωτήσεις.

Σημειώνεται πως στις 30 μέρες που προηγήθηκαν του ντιμπέιτ Χάρις - Τραμ περίπου 40.000 άτομα επισκέπτονταν ημερησίως τον ιστότοπο αυτό. Άγνωστο, πάντως, παραμένει πόσοι από εκείνους που επισκέφθηκαν το vote.gov μετά την ανάρτηση της Σουίφτ εγγράφηκαν τελικά για να ψηφίσουν.

Η δύναμη των διασημοτήτων στις εκλογές

Η επιρροή των διασημοτήτων στην πολιτική είναι αναμφισβήτητη. Πρόσφατες έρευνες καταδεικνύουν την επίδραση που μπορούν να έχουν στα εκλογικά αποτελέσματα. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η στήριξη της Oprah Winfrey στον Μπαράκ Ομπάμα το 2008, η οποία συνδέθηκε με την προσέγγιση ενός εκατομμυρίου επιπλέον ψηφοφόρων.

Η στήριξη της Tέιλορ Σουίφτ εντάσσεται σε αυτή τη δυναμική, καθώς η ίδια έχει εκατομμύρια θαυμαστές, κυρίως νέους ανθρώπους, των οποίων η ψήφος μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από την γνώμη της. Παράλληλα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Σουίφτ είναι ένα ατού για τη Χάρις και τους Δημοκρατικούς, αφού σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση λίγες παραπάνω ψήφοι μπορεί να αποδειχθούν αρκετές.

ΗΠΑεκλογέςΝτόναλντ ΤραμπΚάμαλα Χάριςειδήσειςεκλογές ΗΠΑΤέιλορ Σουίφτειδήσεις τώρα