Κόσμος|13.09.2024 14:14

Βρέθηκε «Το Κορίτσι με το Μπαλόνι», το διάσημο έργο του Banksy που είχε κλαπεί από γκαλερί του Λονδίνου

Newsroom

Ένα από τα πιο γνωστά έργα του Βρετανού καλλιτέχνη Banksy, το «Κορίτσι με το Μπαλόνι», εντοπίστηκε μια εβδομάδα μετά την κλοπή του από γκαλερί στο Λονδίνο, και δύο άνδρες κατηγορήθηκαν επίσημα για την πράξη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα. Το έργο απεικονίζει ένα κορίτσι που κρατά ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς.

Δύο κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν το μοναδικό κομμάτι που κλάπηκε από την αίθουσα τέχνης στις 8 Σεπτεμβρίου και θα επιστραφεί στον αρχικό του χώρο.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 53 ετών, κατηγορήθηκαν χθες για διάρρηξη.

Εμφανίστηκαν ήδη σε δικαστήριο, όπου αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση και θα πρέπει να παρουσιαστούν ξανά στις 9 Οκτωβρίου.

Το διάσημο έργο

Το «Κορίτσι με το Μπαλόνι» εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002 στους δρόμους της συνοικίας Σόρντιτς στο Λονδίνο, με τον Banksy να δημιουργεί παραλλαγές του έργου του στο Σάουθ Μπανκ του Λονδίνου το 2004 και στο τείχος στη Δυτική Όχθη το 2005.

Ο Banksy, με καταγωγή από το Μπρίστολ, έγινε διάσημος για τα γκράφιτι με πολιτικά μηνύματα σε εξωτερικούς χώρους, και τα έργα του είναι πλέον εξαιρετικά δημοφιλή και πολύτιμα.

ΛονδίνοBanksyκλοπήειδήσεις τώρα