Κόσμος|14.09.2024 03:00

Απίστευτο: «Γιατρός» χειρούργησε 15χρονο με μαθήματα από το YouTube - Ο ασθενής πέθανε και το έσκασε

Newsroom

Ένας γιατρός από την Ινδία κατηγορείται ότι για θάνατο ενός 15χρονου αγοριού αφού τον χειρούργησε λαμβάνοντας οδηγίες από βίντεο στο YouTube για το πώς να αφαιρέσει τις πέτρες στη χοληδόχο κύστη.

Ο Ajit Kumar Puri, γιατρός στο νοσοκομείο Ganpati στο Saran, κατηγορείται ότι προκάλεσε τον θάνατο ενός έφηβου της περιοχής χειρουργώντας τον χωρίς να έχει τις κατάλληλες γνώσεις ή δεξιότητες.

Το χρονικό 

Η οικογένεια του αγοριού ισχυρίζεται ότι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα αφού είχε κάνει αρκετές φορές εμετό. Εισήχθη και τα συμπτώματά του υποχώρησαν, αλλά ο Dr. Puri αποφάσισε ότι έπρεπε να χειρουργήσει το αγόρι για να αφαιρέσει μια πέτρα στη χολή που κατά τον ίδιο, του προκαλούσε τους εμετούς.

Μάλιστα, τον πήρε στο χειρουργείο χωρίς να ζητήσει καν την συγκατάθεση της οικογένειας.

Αφού του έκανε την επέμβαση, η κατάσταση της υγείας του νεαρού επιδεινώθηκε ραγδαία και ο γιατρός πρότεινε να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο. Ωστόσο, ο ασθενής πέθανε καθ' οδόν και ο γιατρός τράπηκε σε φυγή, αφού άφησε τη σορό του στα σκαλιά ενός άλλου νοσοκομείου.

Τέτοιες τραγωδίες δυστυχώς συμβαίνουν κατά καιρούς, αλλά σε αυτή την περίπτωση, οι συγγενείς του εφήβου λένε ότι ο γιατρός το έσκασε καθώς δεν είχε καν τις γνώσεις για να κάνει μια τέτοια επέμβαση, ενώ τον είχαν δει να  παρακολουθεί σεμινάρια στο YouTube για το πώς να αφαιρεί πέτρες στη χοληδόχο κύστη ενώ χειρουργούσε.

«Το αγόρι πονούσε. Όταν ρωτήσαμε τον γιατρό γιατί πονούσε, ξέσπασε και μας ρώτησε αν είμαστε γιατροί», δήλωσε ο παππούς του εφήβου στο NTV.

«Το βράδυ, το αγόρι σταμάτησε να αναπνέει. Τον επανέφεραν (με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση) και στη συνέχεια τον μετέφεραν εσπευσμένα σε άλλο νοσοκομείο. Πέθανε καθ' οδόν. Άφησαν το πτώμα του αγοριού στις σκάλες του νοσοκομείου και τράπηκαν σε φυγή», σημείωσε ο συγγενής του άτυχου έφηβου.

Αναζητείται ακόμα ο γιατρός που ίσως και να μην είναι γιατρός 

Η αστυνομία υπέβαλε μήνυση κατά του Dr. Puri και οι αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας. Εν τω μεταξύ, ο γιατρός που το έσκασε δεν έχει βρεθεί, με αποτέλεσμα τόσο η οικογένεια του θύματος όσο και η αστυνομία να υποψιάζονται ότι δεν ήταν πραγματικός γιατρός!

Οι ψεύτικοι γιατροί δεν είναι ασυνήθιστοι στην Ινδία. Νωρίτερα φέτος, ένας άνδρας ανακαλύφθηκε να ασκεί την ιατρική στη Βομβάη χρησιμοποιώντας το πτυχίο ιατρικής της συζύγου του.

Ινδίαχειρουργική επέμβασηγιατρόςχειρουργείοειδήσεις τώρα