Κόσμος|13.09.2024 19:06

Αντιμουσουλμανική ρητορική και θεωρίες συνωμοσίας - Ποια είναι η Laura Loomer που στέκεται δίπλα στον Τραμπ

Newsroom

Ερωτήματα και ανησυχία έχει προκαλέσει η παρουσία της συνωμοσιολόγου Laura Loomer δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του. Πολλοί, ανάμεσά τους και Ρεπουμπλικάνου, αναρωτιούνται σχετικά με την επιρροή που μπορεί να έχει πάνω του η αμφιλεγόμενη πρώην υποψήφια για το Κογκρέσο.

Γνωστή για την αντιμουσουλμανική ρητορική της

Ένα πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ δήλωσε ότι ανησυχούν «100%» ότι επηρεάζει αρνητικά τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.

Γεννημένη στην Αριζόνα το 1993, η αυτοαποκαλούμενη ερευνήτρια δημοσιογράφος έχει εργαστεί ως ακτιβίστρια για οργανισμούς όπως το Project Veritas και το Infowars του Alex Jones.

Το 2020 κατέβηκε —με την υποστήριξη του Τραμπ— ως υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στη Φλόριντα, αλλά έχασε από τη Δημοκρατική Λόις Φράνκελ.

Προσπάθησε ξανά δύο χρόνια αργότερα, όταν έβαλε ανεπιτυχώς υποψηφιότητα για να εκθρονίσει τον εκπρόσωπο Ντάνιελ Γουέμπστερ σε προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών σε διαφορετική περιφέρεια της Φλόριντα.

Αντιμουσουλμανική ρητορική και διάδοση θεωριών συνωμοσίας

Σύμφωνα με το BBC, η Laura Loomer είναι γνωστή για την αντιμουσουλμανική ρητορική της και για τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένου ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν μια «εσωτερική δουλειά» που πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Συμμετείχε με τον Τραμπ, την Τετάρτη (11/9) σε μια εκδήλωση για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, προκαλώντας οργή σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ. Και την Τρίτη (12/9), η 31χρονη ταξίδεψε στη Φιλαδέλφεια με το αεροπλάνο του Τραμπ για το προεδρικό ντιμπέιτ.

Η θεωρία ότι μετανάστες τρώνε κατοικίδια ήταν δική της;

Αυτό που τράβηξε την προσοχή στο debate, είναι ο ισχυρισμός του Τραμπ ότι παράνομοι μετανάστες από την Αϊτή έτρωγαν κατοικίδια σε μια μικρή πόλη του Οχάιο.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι επαναλάμβανε ισχυρισμούς που είχε ακούσει στην τηλεόραση, αλλά η αβάσιμη θεωρία είχε διατυπωθεί και από τα χείλη της Loomer μόλις μία ημέρα πριν από το debate.

Αν και το επίπεδο επιρροής της Loomer στον Τραμπ δεν είναι ξεκάθαρο, αν και ο JD Vance είχε επαναλάβει την παραπάνω θεωρία, η παρουσία της Loomer στο debate οδήγησε τους Ρεπουμπλικανούς να την κατηγορήσουν για όσα είπε σχετικά ο Τραμπ.

Ντόναλντ Τραμπακροδεξιάντιμπέιτειδήσεις τώρα