Κόσμος|13.09.2024 22:44

ΗΠΑ: Για δεύτερη ημέρα απειλητικά τηλεφωνήματα σε σχολεία στο Σπριγκφιλντ μετά τα fake news του Τραμπ

Newsroom

Τρία σχολεία και ένα δημοτικό κτίριο εκκενώθηκαν σήμερα Παρασκευή στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο μετά από τηλεφωνήματα, που έλαβαν οι τοπικές Αρχές για βόμβα.

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων Πέριν Γούντς και Σνόουχιλ «εκκενώθηκαν από τα κτίρια τους σε εναλλακτική τοποθεσία της περιοχής», δήλωσε η εκπρόσωπος της σχολικής περιφέρειας Jenna Leinasars.

Το Γυμνάσιο Ρούσβελτ είχε ήδη «κλείσει πριν από την έναρξη του σχολικού προγράμματος λόγω πληροφοριών που έλαβε το αστυνομικό τμήμα του Σπρίνγκφιλντ», πρόσθεσε η Leinasars.

Email για βόμβα σε δημοτικούς συμβούλους

Την ίδια ώρα, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και ένας δημοτικός υπάλληλος έλαβαν email, που προειδοποιούσαν για βόμβα.

Η μικρή πόλη στοχοποιήθηκε μετά την αναφορά, που έκανε, ο Ντόναλτ Τραμπ, στην πρώτη τηλεμαχία του με την ανθυποψήφιο του Κάμαλα Χάρι, αναπαράγοντας ψευδείς ειδήσεις, που θέλουν Αϊτινούς μετανάστες να τρώνε κατοικίδια,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε σήμερα από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο, τον Ντόναλντ Τραμπ, να σταματήσει να υποδαυλίζει την ένταση σε βάρος των Αϊτινών μεταναστών, διαδίδοντας εξευτελιστικές φήμες. 

«Δέχεται επίθεση η Αϊτινή κοινότητα»

«Είναι απλώς άδικο η υπερήφανη Αϊτινή κοινότητα να δέχεται επίθεση αυτήν την ώρα σε αυτή τη χώρα. Αυτό πρέπει να σταματήσει, αυτό που κάνει, πρέπει να σταματήσει», είπε ο Μπάιντεν σε μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο. «Δεν υπάρχει θέση στην Αμερική» για τέτοιους ισχυρισμούς, πρόσθεσε.

Μολονότι η τοπική αστυνομία τον διέψευσε κατηγορηματικά, όπως και πολλά μέσα που επαληθεύουν τις πληροφορίες, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας την έχει επαναλάβει πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ερευνά επίσης τις απειλές που διατυπώθηκαν την Πέμπτη εναντίον μιας εστίας Αϊτινών στην ίδια πόλη, σύμφωνα με τον διευθυντή του κέντρου αυτού, τον Βιλ Ντορσενβίλ, ο οποίος έκανε λόγο για προσβολές και για «προτροπές» προς τα μέλη της κοινότητας να φύγουν.

ΗΠΑΤζο ΜπάιντενΝτόναλντ ΤραμπΟχάιοειδήσεις τώρα