Κόσμος|14.09.2024 14:07

Καναδάς: Έδιωξαν ασυνόδευτη ανήλικη από πτήση λόγω… ανισορροπίας βάρους

Newsroom

Ένα αεροπορικό ταξίδι εξελίχθηκε σε περιπέτεια για μια 14χρονη στον Καναδά, καθώς η αεροπορική εταιρεία την απομάκρυνε από την πτήση λόγω υπερβολικού βάρους του αεροσκάφους.

Η Κάμριν Λάρκαν επιβιβάστηκε σε πτήση της Porter Airlines από το Τορόντο με προορισμό τη Βικτώρια στις 30 Αυγούστου, επιστρέφοντας από επίσκεψη στην οικογένειά της, σύμφωνα με το CBC. Αφού κάθισε στη θέση της, μια αεροσυνοδός την ενημέρωσε ότι έπρεπε να αποχωρήσει από το αεροσκάφος.

«Άρχισα να αγχώνομαι»

«Ήμουν λίγο μπερδεμένη ... Νόμιζα ότι θα επέστρεφα στη θέση μου. Νόμιζα ότι απλώς θα έπαιρναν τις βαλίτσες μου», δήλωσε η Κάμριν στο CBC. «Μόλις κατέβηκα από το αεροπλάνο και είδα ότι η πόρτα είχε κλείσει, τότε άρχισα να αγχώνομαι πολύ».

Ευτυχώς, όπως αναφέρει η Independent, ο πατέρας της, που την είχε συνοδεύσει στο αεροδρόμιο, κατάφερε να επιστρέψει και να την παραλάβει.

«Χαίρομαι που ο πατέρας μου ήταν εκεί, γιατί αν δεν ήταν εκεί θα ήμουν μόνη μου», πρόσθεσε η Κάμριν. Το βράδυ έμεινε στο Τορόντο και έκλεισε νέα πτήση για την επόμενη μέρα.

Τι συνέβη

Η Porter Airlines απέσυρε την Κάμριν λόγω ανισορροπίας στο βάρος του αεροπλάνου, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι ταξίδευε ασυνόδευτη, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Η ομάδα μας ζήτησε εθελοντές για να μετατεθούν στην επόμενη πτήση προς Βικτώρια. Όταν κανείς δεν προσφέρθηκε, οι επιβάτες επιλέχθηκαν βάσει του τύπου ναύλου τους. Εκείνη τη στιγμή, η ομάδα μας δεν είχε ενημερωθεί ότι η Κάμριν ήταν ανήλικη», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Οι γονείς μπορούν να πληρώσουν ένα ειδικό πρόγραμμα για ασυνόδευτους ανηλίκους, που κοστίζει 100 δολάρια, για παιδιά άνω των 12 ετών. Η υπηρεσία είναι υποχρεωτική για παιδιά από 8 έως 11 ετών. Το πρόγραμμα εγγυάται ότι τα παιδιά δεν μπορούν να απομακρυνθούν από το αεροπλάνο.

Οι γονείς της Κάμριν όμως δεν γνώριζαν για την υπηρεσία, με αποτέλεσμα η εταιρεία να την αντιμετωπίσει ως ενήλικη επιβάτη.

«Έθεσαν το παιδί μου σε άμεσο κίνδυνο», ανέφερε η μητέρα της στο CBC. «Η αμέλεια ήταν εμφανής και τέτοιου είδους περιστατικά δεν πρέπει να συμβαίνουν σε ανήλικους επιβάτες».

«Η αεροπορική εταιρεία προσφέρει μια υπηρεσία αναγνωρίζοντας ότι ορισμένοι επιβάτες είναι πιο ευάλωτοι, αλλά αν δεν πληρώσεις γι' αυτή, σε αντιμετωπίζουν όπως οποιονδήποτε άλλον ενήλικα», πρόσθεσε. «Αυτό είναι εντελώς παράλογο».

ανήλικηαεροσκάφοςΚαναδάςειδήσεις τώρα