Κόσμος|14.09.2024 15:55

Γαλλία: Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή που συλλαμβάνεται ο Πελικό ενώ φωτογράφιζε γυναίκα κάτω από τη φούστα της

Newsroom

Το Paris Match δημοσίευσε βίντεο από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 στη Γαλλία, στο οποίο φαίνεται ο Ντομινίκ Πελικό να βρίσκεται σε ένα σούπερ μάρκετ, προσπαθώντας να τραβήξει φωτογραφίες κάτω από τη φούστα μιας ανυποψίαστης γυναίκας, προτού τελικά συλληφθεί.

Εκείνη την ημέρα που άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα της εγκληματικής του δράσης, που κατέληξε στην αποκάλυψη ότι νάρκωνε τη σύζυγό του, Ζιζέλ, για να τη βιάζουν άγνωστοι άνδρες. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο κινητό του φωτογραφίες και βίντεο, τεκμήρια της φρικιαστικής του συμπεριφοράς. Στη συνέχεια, ενημέρωσαν τη Ζιζέλ, η οποία δεν είχε ιδέα τι είχε υποστεί, και η υπόθεση πλέον οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Ιστορική δίκη στη Γαλλία

Η αποκάλυψη της δράσης του Ντομινίκ Πελικό ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, όταν ο ίδιος εξομολογήθηκε στη σύζυγό του ότι είχε συλληφθεί στο τοπικό σούπερ μάρκετ, επειδή προσπαθούσε να καταγράψει βίντεο κάτω από τις φούστες γυναικών. Εκείνη τον συγχώρησε τότε, θεωρώντας πως δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του. Όμως, έναν μήνα αργότερα, άρχισαν να έρχονται στο φως τρομακτικές αποκαλύψεις.

Περίπου έναν μήνα μετά, όταν ένας αστυνομικός στο Τμήμα του Carpentraw στη νοτιοανατολική Γαλλία τη ρώτησε για τον σύζυγό της, η Francoise P. (το όνομά της έχει αλλάξει) τον περιέγραψε ως «καταπληκτικό άνθρωπο», στοργικό και ευγενικό. Ήταν παντρεμένοι για 50 χρόνια, είχαν τρία παιδιά και απολάμβαναν τη συνταξιοδότηση τους στη Μαζάν. Ωστόσο, οι Αρχές είχαν ήδη ξεκινήσει έρευνα για εκείνον. Κατέσχεσαν το κινητό του, τον υπολογιστή του και τους σκληρούς δίσκους του. Εκεί ανακάλυψαν χιλιάδες μηνύματα που είχε ανταλλάξει μέσω της ιστοσελίδας γνωριμιών Coco.fr, και συγκεκριμένα σε ένα chat room με την ονομασία «A son insu» («Χωρίς να το ξέρει»). Στο φόρουμ αυτό, πολλοί άνδρες αντάλλασσαν πληροφορίες για τις σεξουαλικές επαφές που είχαν, χωρίς οι σύντροφοί τους να το γνωρίζουν – πράξη που, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, συνιστά βιασμό.

Νάρκωνε τη γυναίκα του

Ο Πελικό έδινε τακτικά στη Francoise χάπια Temesta -ένα ισχυρό αγχολυτικό-, τα οποία συνέθλιβε μέσα στο βραδινό της φαγητό. Στη συνέχεια προσκαλούσε αγνώστους από το φόρουμ στην κρεβατοκάμαρά τους για να τη βιάσουν ενώ εκείνη ήταν αναίσθητη.

Μάλιστα, φρόντισε να βιντεοσκοπεί τα πάντα. Ψάχνοντας ένα στικάκι, οι ερευνητές έπεσαν πάνω σε ένα αρχείο με τίτλο «ABUS» (abuses - κακοποιήσεις). Περιλαμβάνει εκατοντάδες βίντεο με τίτλους που αναφέρουν την ημερομηνία, το όνομα και τη φύση των πράξεων: «ABUS/ βραδιά της 26ης Μαΐου 2020 με τον MARC SODO 5η φορά» ή «ABUS/βραδιά της 6ης/9/2020 με τον Charly 6η φορά».

Όλα αυτά συνέβαιναν επί σχεδόν 10 χρόνια, από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2020. 92 βιασμοί εις βάρος της Francoise από 83 βιαστές. Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 51 από αυτούς, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Γαλλίαβιασμόςβιαστήςειδήσεις τώρα