Κόσμος|15.09.2024 14:38

Ερυθρά Θάλασσα: Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του φλεγόμενου τάνκερ «SOUNION»

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «SOUNION» στην Ερυθρά Θάλασσα. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία πολύπλοκη επιχείρηση και αποτελείται από διάφορες φάσεις, καθώς το πλοίο εξακολουθεί να φλέγεται.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή επιχείρηση ASPIDES, τα ρυμουλκά σκάφη έχουν συνδεθεί επιτυχώς με το πλοίο που μεταφέρει 150.000 τόνους πετρελαίου και η ρυμούλκηση του «SOUNION» σε ασφαλές σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι τα ρυμουλκά προστατεύονται από πολεμικά πλοία που επιχειρούν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου των Χούθι έχει δηλώσει ότι η απόφαση να επιτραπεί η απόσυρση του «Sounion» οφείλεται στην ανησυχία για οικολογική καταστροφή, ωστόσο, η περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για αρκετά πλοία που συνεχίζουν να δέχονται.

Το πλοίο Sounion δέχτηκε την πρώτη επίθεση από τους Χούθι την Τετάρτη 21 Αυγούστου, με το 25μελές πλήρωμά του (23 Φιλιππινέζοι και δύο Ρώσοι), να μεταφέρεται την επομένη από γαλλικό αντιτορπιλικό σε ασφαλές σημείο στο Τζιμπουτί. Στη συνέχεια ακολούθησαν επιθέσεις με την τοποθέτηση εκρηκτικών μικρής ισχύος στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου.

ΥεμένητανκερδεξαμενόπλοιοΧούτι