Κόσμος|16.09.2024 11:21

Αθωώθηκε ζευγάρι σε δίκη «θρίλερ» - Κατηγορήθηκαν πως σκότωσαν 19χρονη για να της πάρουν το μωρό

Newsroom

Αθώο κρίθηκε ένα ζευγάρι, ο Robert και η Anne Geeves για τη δολοφονία της Amber Haigh, η οποία εξαφανίστηκε πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες. Ο 64χρονος Robert Geeves, - πατέρας του παιδιού της Haigh - και η σύζυγός του πέρασαν περισσότερα από δύο χρόνια στη φυλακή αναμένοντας τη δίκη - θρίλερ

Η Haigh, η οποία είχε διανοητική αναπηρία, ήταν 19 ετών όταν εξαφανίστηκε από τη Νέα Νότια Ουαλία τον Ιούνιο του 2002. Άφησε πίσω της τον 5 μηνών γιο της, τον οποίο, λάτρευε και «δεν τον άφηνε ποτέ από τα μάτια της», όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο. Το ζευγάρι κατηγορήθηκε το 2022 για τη δολοφονία της, με την αστυνομία να ισχυρίζεται ότι σκότωσαν τη Haigh για να μπορέσουν να πάρουν την επιμέλεια του μωρού της.

Τι ισχυριζόταν το ζευγάρι για την τελευταία φορά που την είδαν ζωντανή 

Ο Robert και η Anne Geeves αρνήθηκαν πως έβλαψαν την κοπέλα ή ότι είχαν οποιαδήποτε σχέση με την εξαφάνισή της. Υποστήριξαν ότι είδαν για τελευταία φορά τη Haigh το βράδυ της 5ης Ιουνίου 2002, όταν την οδήγησαν από το σπίτι τους στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου σκόπευε να πάρει το τρένο για να επισκεφθεί τον ετοιμοθάνατο πατέρα της.

Ισχυρίστηκαν στην αστυνομία ότι η Haigh άφησε οικειοθελώς τον μικρό της γιο στη φροντίδα τους. Η Haigh όμως δεν έφτασε ποτέ στο νοσοκομείο για να δει τον πατέρα της.

Όσον αφορά το μωρό, υπήρχαν μαρτυρίες που ανέφεραν πως ο άνδρας βίασε την κοπέλα και έμεινε έγκυος, ενώ το ζευγάρι είχε ισχυριστεί στο άλλο παιδί τους πως ήταν παρένθετη μητέρα. 

Το τι ισχύει δεν είναι ξεκάθαρο καθώς και η εισαγγελία υπέβαλε μια γραπτή συμφωνία όπου ο 64χρονος σήμερα είχε υπογράψει ένα έγγραφο που ανέφερε πως δεν θα της πάρει το παιδί, ενώ υπήρχε και διαθήκη που είχε δημιουργήσει και όριζε πω; η θεία της θα είχε την επιμέλεια του μωρού σε περίπτωση θανάτου της.

Γιατί κρίθηκαν αθώοι 

Τη Δευτέρα, η δικαστής Julia Lonergan έκρινε το ζευγάρι αθώο για τη δολοφονία. Μέλη της οικογένειας της Amber Haigh εθεάθησαν με δάκρυα έξω από το δικαστήριο. Στη απόφαση που παραδόθηκε στο ανώτατο δικαστήριο, η δικαστής είπε ότι το θύμα δεχόταν κακοποίηση από ανθρώπους που εμπιστευόταν και την έκαναν να αισθάνεται ανασφαλής η ίδια η οικογένειά της.

Η δικαστής τόνισε πως «η Haigh ήταν μια ευάλωτη νεαρή γυναίκα που ήταν αφελής στις σχέσεις και επιρρεπής στην εκμετάλλευση. Πηγαινοερχόταν ανάμεσα σε μέρη και ανθρώπους, αναζητώντας αγάπη και παρηγοριά. Ποτέ δεν τη βρήκε. Την έψαχνε ακόμα όταν εξαφανίστηκε».

Ο δικαστής είπε ότι η κατηγορούσα αρχή δεν κατάφερε να αποδείξει ότι το ζευγάρι δεν την πήγε στον σταθμό των τρένων ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχουν ούτε απτά στοιχεία που να υποδεικνύουν πως την σκότωσαν για να πάρουν το μωρό της.

Σημειώνεται πως παρά τις εκτεταμένες έρευνες ετών αλλά και την ανταμοιβή εκατομμυρίων για πληροφορίες, η σορός της δεν βρέθηκε ποτέ.

δίκηδολοφονίαΑυστραλίαμωρόειδήσεις τώρα