Κόσμος|16.09.2024 18:33

Έκπληκτος ο Μασκ με το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα: «Ουάου, σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις...»

Newsroom

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας φαίνεται ότι προβληματίζει ιδιαίτερα τον Έλον Μασκ.

Ο CEO της Tesla και ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου σχολίασε για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, την «πληθυσμιακή κατάρρευση» της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ αναπαρήγαγε ένα post που λέει ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί απότομα έως και κατά 25% έως το 2070 - πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 4%.

«Οι οικονομικές προκλήσεις έχουν επιδεινώσει την κρίση»

Η ανάρτηση που έχει αναδημοσιεύσει ο Μασκ αναφέρει τα εξής στοιχεία για την Ελλάδα:

«Νέα στοιχεία προβλέπουν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί απότομα έως και 25% έως το 2070, πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 4%. Το 2022, η χώρα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000.

Οι οικονομικές προκλήσεις, οι χαμηλοί μισθοί και η υψηλή ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς νέους Έλληνες στο εξωτερικό, επιδεινώνοντας την κρίση. Το ποσοστό γονιμότητας στην Ελλάδα είναι πλέον μόλις 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, οδηγώντας σε γήρανση του πληθυσμού. Η κυβέρνηση έχει εισαγάγει φορολογικά κίνητρα και μέτρα στήριξης της οικογένειας για την καταπολέμηση της τάσης, με τους αξιωματούχους να την αποκαλούν τη «μεγαλύτερη απειλή» του έθνους».

Έλον Μασκπληθυσμόςειδήσειςδημογραφικό πρόβλημαγεννήσειςειδήσεις τώρα