Κόσμος|16.09.2024 20:10

Ερυθρά Θάλασσα: Ρυμουλκήθηκε σε ασφαλή περιοχή το «SOUNION» - Δεν υπήρξε διαρροή πετρελαίου

Newsroom

Ρυμουλκήθηκε επιτυχώς σε ασφαλή περιοχή χωρίς να υπάρξει διαρροή πετρελαίου το τάνκερ «SOUNION» που δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα και έπλεε φλεγόμενο μέχρι σήμερα.

Απετράπη η περιβαλλοντική καταστροφή

Σύμφωνα με την επιχείρηση ASPIDES, η ολοκλήρωση αυτής της φάσης της επιχείρησης διάσωσης είναι το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης και στενής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων που δεσμεύονται να αποτρέψουν μια περιβαλλοντική καταστροφή που θα επηρεάσει ολόκληρη την περιοχή.

Σημειώνεται ότι ενώ οι ιδιωτικοί φορείς ολοκληρώνουν την επιχείρηση διάσωσης, η επιχείρηση ASPIDES θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου των Χούθι έχει δηλώσει ότι η απόφαση να επιτραπεί η απόσυρση του «Sounion» οφείλεται στην ανησυχία για οικολογική καταστροφή, ωστόσο, η περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για αρκετά πλοία που συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις.

Το πλοίο Sounion δέχτηκε την πρώτη επίθεση από τους Χούθι την Τετάρτη 21 Αυγούστου, με το 25μελές πλήρωμά του (23 Φιλιππινέζοι και δύο Ρώσοι), να μεταφέρεται την επομένη από γαλλικό αντιτορπιλικό σε ασφαλές σημείο στο Τζιμπουτί. Στη συνέχεια ακολούθησαν επιθέσεις με την τοποθέτηση εκρηκτικών μικρής ισχύος στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου.

τανκερδεξαμενόπλοιοΧούτιειδήσεις τώρα