Κόσμος|16.09.2024 20:33

Τσελίκ για Δένδια: Είναι προβοκάτορας, τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο

Newsroom

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας έγινε αντικείμενο κριτικής από τον Ομέρ Τσελίκ, λόγω των δηλώσεών του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Καστελόριζο. Ο Τσελίκ κατηγόρησε τον κ. Δένδια ότι παρεμποδίζει τις προσπάθειες για διάλογο και τον χαρακτήρισε ως «προβοκάτορα».

Τι δήλωσε ο Τσελίκ

«Η πόρτα του διαλόγου άνοιξε κατά τη συνάντηση του προέδρου μας με τον Μητσοτάκη. Την ώρα που προωθείται αυτή η διαδικασία, ακραίες φωνές στην Ελλάδα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να εμποδίσουν την πρόοδό της. Ο προβοκάτορας Δένδιας προέβη σε υπερβολικές δηλώσεις. Πήγε στο Καστελόριζο και μίλησε για την ενίσχυση του στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο, στοχοποιώντας την Τουρκία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Τα λόγια του δεν μπορούν να περάσουν χωρίς να 'πνιγούν' στο Αιγαίο. Η συγκεκριμένη δήλωση του Δένδια δείχνει ότι δεν επιθυμεί τον διάλογο. Το λόμπι του χάους επιχειρεί να υποσκάψει τις προσπάθειες για ειρηνική συνεννόηση. Αυτό είναι εντελώς αντίθετο με την τοποθέτηση του Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε πως 'ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί'. Ο Δένδιας αντιτίθεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού του. Μέσω της Τουρκίας, στέλνει ένα μήνυμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό του. Αυτό είναι πρόβλημα της ελληνικής κυβέρνησης,» κατέληξε ο Τσελίκ.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝίκος ΔένδιαςΟμέρ Τσελίκειδήσεις τώρα