Κόσμος|17.09.2024 14:23

Ούτε η Μις Τουρκία δεν γλίτωσε από τον «πήχη» της πατριαρχίας: Την είπαν άσχημη και ότι δεν άξιζε να κερδίσει

Newsroom

Μισογυνικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στέψη της 24χρονης Ιντίλ Μπιλγκέν (κόρη του πρεσβευτή της Τουρκίας στο Κίεβο) ως Miss Τουρκία 2024. Ο λόγος γιατί η ομορφιά της για ορισμένους δεν χωράει στα δικά τους πρότυπα και στερεότυπα.

Την είπαν «άσχημη» και ότι δεν το άξιζε να κερδίσει

Ειδικότερα, η 24χρονη Ιντίλ Μπιλγκέν (Idil Bilgen) εστέφθη στις 11 Σεπτεμβρίου Μις Τουρκία και από τότε χρήστες του Διαδικτύου επιδόθηκαν σε ένα ατελείωτο bullying εναντίον της, επειδή, σύμφωνα με αυτούς, δεν ταιριάζει με το προφίλ των γυναικών που συμμετέχουν στα καλλιστεία, πόσο μάλλον των εστεμμένων.

 

Σχόλια που έγιναν στα social media ανέφεραν ότι «δεν είναι αρκετά όμορφη ώστε να είναι η βασίλισσα της ομορφιάς της Τουρκίας», μέχρι και πιο… κακοπροαίτερα, όπως το ότι «μοιάζει με άντρα».

Μάλιστα, πολλοί χρήστες τη συνέκριναν με χαρακτήρες από τουρκικές ταινίες της δεκαετίας του '70, στις οποίες οι άνδρες μεταμφιέζονται σε γυναίκες για κωμικούς.

Η Bilgen - διορισμένη γιατρός - δήλωσε ότι αδιαφορεί για τις επικρίσεις στον διαγωνισμό ομορφιάς και τόνισε ότι «η κατανόηση της ομορφιάς δεν είναι μόνο σωματική αλλά και ολιστική έννοια».

Τουρκίαbullyingμοντέλοειδήσεις τώρα