Κόσμος|18.09.2024 11:19

Τραμπ: Μόνο οι σοβαροί πρόεδροι δέχονται πυροβολισμούς

Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνθηκε σε ένα συγκεντρωμένο κοινό στο δημαρχείο του Φλιντ στο Μίσιγκαν, δύο ημέρες μετά τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του μέσα σε δύο μήνες, η οποία σημειώθηκε την Κυριακή στη Φλόριντα.

Τι είπε για τους πυροβολισμούς

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ απέδωσε τις επιθέσεις στον «συνεπακόλουθο» χαρακτήρα της προεδρίας του, αναφέροντας πως «Μόνο οι "σοβαροί πρόεδροι" δέχονται πυροβολισμούς», υπογραμμίζοντας παράλληλα τους κινδύνους που ενέχει μια τέτοια υποψηφιότητα για κορυφαία αξιώματα.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε σε γήπεδο γκολφ στο West Palm Beach, όπου οι πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας κατάφεραν να συλλάβουν τον Ryan Wesley Routh, ο οποίος ήταν οπλισμένος με ένα ΑΚ-47.

Ο Ρουθ είχε στήσει ενέδρα κρυμμένος σε θάμνους κοντά στο γήπεδο, σχεδιάζοντας να πυροβολήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος εξήρε την ταχύτητα αντίδρασης των πρακτόρων, επισημαίνοντας πως η κατάσταση θα μπορούσε να είχε πάρει πολύ χειρότερη τροπή.

Επιπλέον, επαίνεσε τη γυναίκα που παρακολούθησε τον Ρουθ καθώς έφευγε και σημείωσε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, δίνοντας σημαντική βοήθεια στις Αρχές για τον εντοπισμό του.

Αιχμές για την ασφάλειά του

«Βλέπετε, οι γυναίκες είναι πιο έξυπνες από τους άντρες», ανέφερε ο Τραμπ, προσθέτοντας πως θα ήθελε να γνωρίσει αυτή τη γυναίκα που έδειξε τόσο μεγάλη προσοχή, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη επαρκούς προσωπικού ασφαλείας.

«Η μυστική υπηρεσία κάνει εξαιρετική δουλειά», δήλωσε ο Τραμπ, «αλλά ζητούν περισσότερο προσωπικό εδώ και καιρό».

Ο 58χρονος Ράιαν Ρουθ κατηγορήθηκε για παραβάσεις σχετικές με όπλα, με τον πρώην πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι η επίθεση εναντίον του ήταν καλά οργανωμένη.

Παρά τις απειλές για τη ζωή του, ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε αυτό το περιστατικό για να αναδείξει τους κινδύνους που συνοδεύουν την προεδρική του υποψηφιότητα. «Είναι μια επικίνδυνη υπόθεση», είπε, προσθέτοντας ότι «Θεωρούν ότι οι αγώνες ταχύτητας ή η ιππασία με ταύρους είναι επικίνδυνα. Όχι, αυτή είναι η πραγματικά επικίνδυνη υπόθεση, και πρέπει να τη διατηρήσουμε ασφαλή».

Στην προσπάθειά του να ελαφρύνει το κλίμα, ανέφερε ότι έλαβε ένα «πολύ ευγενικό» τηλεφώνημα από την πολιτική του αντίπαλο και νυν αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις, ενώ σημείωσε πως είχε μια «ευχάριστη συνομιλία» με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν μετά το συμβάν.

Παρά τις πολιτικές διαφορές, και οι δύο εξέφρασαν τη συμπάθειά τους μετά την απόπειρα δολοφονίας, κάτι που επανέφερε στο προσκήνιο τη σημασία της ασφάλειας των υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπαπόπειρα δολοφονίαςειδήσεις τώρα