Κόσμος|18.09.2024 14:28

Πυροβολισμοί στη Μόσχα, έξω από εταιρεία: Ο πρώην σύζυγος της ιδρύτριας επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο

Newsroom

Πυροβολισμοί έπεσαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του ρωσικού διαδικτυακού λιανοπωλητή Wildberries στη Μόσχα την Τετάρτη, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το φιλοκρεμλινικό ειδησεογραφικό κανάλι Mash μετέδωσε στο Telegram ότι μια ομάδα αγνώστων ανδρών μετέβη στα γραφεία της Wildberries και άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας τρία άτομα. Το κτίριο εκκενώθηκε και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί.

Η συμπλοκή φέρεται να ξεκίνησε όταν μια ομάδα ανδρών, μεταξύ των οποίων και ο Vladislav Bakalchuk, ο πρώην σύζυγος της ιδρύτριας της Wildberries Tatiana Bakalchuk -της πλουσιότερης γυναίκας της Ρωσίας- επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Wildberries, όπως αναφέρει η οικονομική εφημερίδα Kommersant, «ο Vladislav Bakalchuk και οι φρουροί του επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στα γραφεία της Wildberries. Οι αρχές επιβολής του νόμου έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα και η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο».

Η προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ της Tatiana και του Vladislav Bakalchuk κλιμακώθηκε μετά το διαζύγιό τους τον Ιούλιο. Ο Vladislav είχε ζητήσει δημοσίως τη βοήθεια του Τσετσένου ηγέτη Ramzan Kadyrov, ισχυριζόμενος ότι είναι αντιμέτωπος με μία εχθρική εξαγορά της εταιρείας.

πυροβολισμοίΜόσχαΡωσίαειδήσεις τώρα