Κόσμος|18.09.2024 16:19

Δείτε βίντεο: Το τεράστιο «μανιτάρι» από το «χτύπημα» ουκρανικού drone σε ρωσικές αποθήκες όπλων

Newsroom

Τεράστια έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση καμικάζι drone της Ουκρανίας σε φαινομενικά «άτρωτη» αποθήκη όπλων στη Ρωσία, με το «μανιτάρι» του καπνού να υψώνεται πάνω από την περιοχή.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκες πυραύλων και πυρομαχικών, 235 μίλια δυτικά της Μόσχας, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά. Η αιφνιδιαστική επίθεση κατέστρεψε πάνω από 200 τόνους πυραύλων, με συγκλονιστικά βίντεο να κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Το Κίεβο ανέλαβε επίσημα την ευθύνη και ειδικοί το χαρακτήρισαν ως «τη μεγαλύτερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη» από την αρχή πολέμου. Στόχος ήταν μια μυστική στρατιωτική αποθήκη στην περιοχή του Τβέρ που απέχει 235 μίλια από τη Μόσχα και θεωρητικά ήταν ασφαλής από επιδρομές.

«Εντυπωσιακή η έκταση της έκρηξης στην αποθήκη της περιοχής Τβέρ»

Την ίδια στιγμή, βίντεο που έκαναν το γύρο του διαδικτύου δείχνουν ένα τεράστιο «μανιτάρι» να ακολουθεί μετά την επίθεση, ενώ τοξικό νέφος κάλυψε την περιοχή και δόθηκαν σχετικές οδηγίες προστασίας προς τους κατοίκους. Η έκρηξη καταγράφηκε από δορυφόρους της NASA και σταθμοί σεισμικής παρακολούθησης κατέγραψαν σεισμικά κύματα που προσομοίασαν με μικρό σεισμό.

Κάτοικοι κάτοικοι δήλωσαν ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση, ούτε ακούστηκαν σειρήνες, με τις ρωσικές αρχές να εκκενώνουν σχολεία και σπίτια, αλλά χωρίς να αποκαλύψουν λεπτομέρειες.

Ο Ουκρανός δημοσιογράφος Ντένις Καζάνσκι υποστήριξε πως «η έκταση της έκρηξης στην αποθήκη της περιοχής Τβέρ είναι εντυπωσιακή… Το 107ο οπλοστάσιο της Κεντρικής Διεύθυνσης Πυραύλων και Πυροβολικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας φλέγεται».

Ουκρανίαειδήσεις τώραdroneειδήσειςεπίθεση