Τόκιο: Ζητά «εξηγήσεις» από το Πεκίνο μετά τη δολοφονία 10χρονου ιαπωνικής υπηκοότητας
NewsroomΟ Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ζήτησε σήμερα «εξηγήσεις» από την Κίνα μετά τον φόνο ενός παιδιού ιαπωνικής υπηκοότητας στα νότια της χώρας που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο Τόκιο με το Πεκίνο από την πλευρά του να κάνει λόγο για «μεμονωμένη περίπτωση».
Το 10χρονο παιδί υπέκυψε στα τραύματά του στη διάρκεια της νύχτας έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε χθες με μαχαίρι από έναν 44χρονο άνδρα ο οποίος συνελήφθη επί τόπου στον δρόμο προς το σχολείο του στην πόλη Σενζέν της νότιας Κίνας, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
«Καλούμε την Κίνα να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός», είπε ο Κισίντα στους δημοσιογράφους. «Θα απαιτήσουμε σθεναρά από την Κίνα να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ιαπώνων πολιτών και να αποτρέψει αυτό από το να συμβεί ξανά", πρόσθεσε.
Η αντίδραση της Κίνας
Το Πεκίνο εξέφρασε τη «λύπη» του για αυτό το έγκλημα, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα, αλλά αναφέρθηκε σε «μεμονωμένη περίπτωση» που θα μπορούσε να έχει συμβεί οπουδήποτε.
«Η Κίνα εκφράζει τη θλίψη της για αυτό το ατυχές γεγονός. Θρηνούμε το θάνατο αυτού του μικρού αγοριού και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του», δήλωσε ο Λιν Σιάν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.
«Δεδομένων των πληροφοριών που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή, αυτό είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε χώρα», πρόσθεσε. «Η Κίνα πάντα λάμβανε και θα συνεχίσει να λαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα για να εγγυάται την ασφάλεια όλων των ξένων πολιτών».
- Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια
- Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
- «Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν
- Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!