Κόσμος|25.09.2024 18:23

Τι συμβαίνει με Έλον Μασκ και Τζώρτζια Μελόνι; Είναι το νέο «hot» ειδύλλιο της alt – right;

Newsroom

Στις φήμες για ειδύλλιο με την Τζόρτζια Μελόνι απάντησε ο Έλον Μασκ. Ο νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας συναντήθηκε με την ιταλίδα πρωθυπουργό σε επίσημο γκαλά στη Νέα Υόρκη, όπου και αντάλλαξαν θερμούς εναγκαλισμούς και φιλοφρονήσεις.

«Ακόμη πιο όμορφη εσωτερικά από ό,τι εξωτερικά» χαρακτήρισε τη Μελόνι ο Μασκ, με την ίδια να τον αποκαλεί «πολύτιμη ιδιοφυΐα», και κάπως έτσι ξεκίνησε η φημολογία για το φερόμενο ειδύλλιο μεταξύ των δύο προσώπων της παγκόσμιας alt – right. Ωστόσο, την Τετάρτη, (25/09) ο Μασκ αρνήθηκε οποιοδήποτε ειδύλλιο με την Ιταλίδα πρωθυπουργό.

«Ήμουν εκεί με τη μαμά μου»

«Ήμουν εκεί με τη μαμά μου. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ρομαντική σχέση με την πρωθυπουργό Μελόνι», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος στο X. Τη Δευτέρα, ο Μασκ απένειμε στη Μελόνι το βραβείο Global Citizen Award από τη δεξαμενή σκέψης Atlantic Council,. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είπε ότι, η ιταλίδα πολιτικός, είναι «κάποια που είναι ακόμη πιο όμορφη εσωτερικά από ό,τι εξωτερικά» και «αυθεντική, ειλικρινής και στοχαστική».

Στις φιλοφρονήσεις του Μασκ η πολιτικός απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «πολύτιμη ιδιοφυΐα». Στη συνέχεια, εκφώνησε μια παθιασμένη ομιλία για την υπεράσπιση των δυτικών αξιών. Στο τέλος της ομιλίας της Μελόνι, ο Μασκ, που καθόταν δίπλα στη μητέρα του, σηκώθηκε όρθιος και χειροκρότησε.

Κρατάει χρόνια η σχέση

Τα τελευταία χρόνια Μασκ και Μελόνι έχουν συναντηθεί αρκετές φορές. Μοιράζονται την κοινή τους ανησυχία για την υπογεννητικότητα στη Δύση αλλά και το ενδιαφέρον τους για της δυνατότητες της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης. Ο επιχειρηματίας έχει ταξιδέψει αρκετές φορές στη Ρώμη ενώ πήρε μέρος στο φεστιβάλ του ακροδεξιού πολιτικού κόμματος της Μελόνι τον περασμένο Δεκέμβριο. Έχει επαινέσει την κυβέρνηση Μελόνι για τη σκληρή μεταναστευτική της πολιτική. Όσον αφορά στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, ο Μασκ τους τελευταίους μήνες στηρίζει δημοσίως τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Έχει, ακόμα, εκφράσει τον θαυμασμό του και για άλλες ακροδεξιές προσωπικότητες, όπως ο Χαβιέρ Μίλεϊ από την Αργεντινή και ο Ζαΐρ Μπολσονάρου από τη Βραζιλία.

Από πλευράς της, η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε την Τετάρτη ότι, η επιλογή να την παρουσιάσει ο Μασκ είχε γίνει εδώ και μήνες από τους διοργανωτές της τελετής απονομής. Όπως επισημαίνει το Politico, η ίδια ισχυρίστηκε ότι, η επιλογή του Μασκ, δεν έχει «καμία σχέση με την αμερικανική προεκλογική εκστρατεία» και την υποστήριξη του τελευταίου στον Ντόναλντ Τραμπ.

Έλον ΜασκσχέσηΝτόναλντ ΤραμπακροδεξιάΙταλίαΤζόρτζια Μελόνιειδήσεις τώρα