Κόσμος|27.09.2024 17:31

Ένταση στη Συνέλευση του ΟΗΕ: Ο Νετανιάχου προειδοποίησε το Ιράν - Αποχώρησαν διπλωμάτες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press

Στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ μίλησε την Παρασκευή (27/9) ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ένα μεγάλο κομμάτι των διπλωματικών αντιπροσώπων αποχώρησε ενώ τα όσα ανέφερε στη συνέχεια προκάλεσαν την οργή των ξένων αξιωματούχων.

Αρχικά ανέφερε πως δεν σκόπευε να πάει στη συνέλευση φέτος, αλλά αφού άκουσε τα «ψέματα και τις συκοφαντίες» που εξαπολύονται κατά του Ισραήλ αποφάσισε να έρθει και να «διορθώσει τα πράγματα».

«Το Ισραήλ επιδιώκει την ειρήνη, το Ισραήλ λαχταρά την ειρήνη», είπε, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε «άγριους δολοφόνους».

«Νικάμε…»

«Νικάμε», επεσήμανε σχετικά ο Νετανιάχου, προειδοποιώντας το Ιράν ότι δεν υπάρχει μέρος που να μην μπορεί να φτάσει το Ισραήλ. «Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που να μην μπορεί να φτάσει το μακρύ χέρι του Ισραήλ και αυτό ισχύει για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Και τόνισε, απευθυνόμενος προς το Ιράν: «αν μας χτυπήσετε, θα σας χτυπήσουμε κι εμείς».

Ο Νετανιάχου ζήτησε επίσης να μπει τέλος στον «κατευνασμό» του Ιράν. Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα, πρόσθεσε ο Ισραηλινός ηγέτης.

Από το μένος του Ισραηλινού πρωθυπουργού δεν γλίτωσε ούτε ο ΟΗΕ ούτε το ΔΠΔ. Ο ίδιος δεν δίστασε να κατηγορήσει τον ΟΗΕ και τα Διεθνή Δικαστήρια για αντισημιτισμό.

ΙράνειδήσειςΟΗΕΜπένιαμιν ΝετανιάχουΙσραήλειδήσεις τώρα