Κόσμος|28.09.2024 11:12

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο Νασράλα είναι νεκρός - «Δεν θα μπορεί να τρομοκρατεί τον κόσμο»

Newsroom

Ο Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε στο χτύπημα των IDF στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό την Παρασκευή, ανακοίνωσε επίσημα ο ισραηλινός στρατός το πρωί του Σαββάτου, αναφέροντας πως «δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο». 

Η αεροπορία του Ισραήλ έπληξε το κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ χρησιμοποιώντας ακριβείς πληροφορίες από την πτέρυγα πληροφοριών και το αμυντικό σύστημα. Το αρχηγείο βρισκόταν υπόγεια, κάτω από ένα κτίριο κατοικιών στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, αναφέρει η Jerusalem Post.

«Νεκροί και άλλοι διοικητές της Χεζμπολάχ»

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν επίσης ότι ο διοικητής της μονάδας εκτόξευσης πυραύλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, Μοχάμεντ Αλί Ισμαήλ, και ο αναπληρωτής του, Χοσέιν Άχμεντ Ισμαήλ, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν τις προηγούμενες ώρες.

«Μαζί τους εξοντώθηκαν και άλλοι διοικητές της Χεζμπολάχ και τρομοκράτες», αναφέρει ενημέρωση των IDF στην πλατφόρμα Telegram.

«Έχουμε χάσει επαφή με τον Νασράλα» λέει η Χεζμπολάχ

«Έχει χαθεί η επαφή» με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, δήλωσε παράλληλα στο AFP πηγή προσκείμενη στο σιιτικό κίνημα του Λιβάνου, χωρίς να επιβεβαιώσει τον θάνατό του.

Μπαράζ επιθέσεων στον Λίβανο - Με ρουκέτες απαντά η Χεζμπολάχ 

Ο στρατός βομβαρδίζει ανελέητα τις τελευταίες ώρες τον ανατολικό Λίβανο, και τα νότια προάστια της Βηρυτού, προπυργίου του σιιτικού κινήματος.

Ο ισραηλινός στρατός «πλήττει στόχους (...) που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στην περιοχή της (κοιλάδας) Μπεκάα», ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία προσθέτει ότι σειρήνες συναγερμού ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, όπου η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι εξαπέλυσε ρουκέτες, μετά τα ισραηλινά πλήγματα στο προπύργιό της στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Στην πρώτη επίθεση που πραγματοποιεί μετά τα ισραηλινά πλήγματα τη νύχτα στα νότια προάστια της λιβανικής πρωτεύουσας, η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε με ρουκέτες Fadi-1 το κιμπούτς Κάμπρι στο βόρειο Ισραήλ, σε απάντηση στις "βάρβαρες" επιθέσεις του Ισραήλ «σε πόλεις, χωριά και αμάχους» στον Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος ερρίφθη από τον Λίβανο στο κεντρικό Ισραήλ και έπεσε σε ανοιχτό χώρο. Σύμφωνα με τον στρατό, δεν ήχησαν σειρήνες.

Παράλληλα Λιβανέζος βουλευτής δήλωσε στο Reuters ότι η ορεινή πόλη Μπαμντούν, νοτιοανατολικά της Βηρυτού, επλήγη επίσης σε επιδρομή νωρίς σήμερα το πρωί.

ΙσραήλστρατόςβομβαρδισμόςΒηρυτόςειδήσεις τώραΧεζμπολάχ