Κόσμος|28.09.2024 13:28

Ο Τραμπ απειλεί την Google με διώξεις γιατί, όπως λέει, εμφανίζει «μόνο καλές ειδήσεις» για την Χάρις

Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε πως θα δώσει εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά της Google αν εκλεγεί πρόεδρος. Ο λόγος, είναι όπως υποστηρίζει, πως η εταιρεία εμφανίζει άδικα αρνητικά ειδησεογραφικά άρθρα για τον ίδιο, αλλά όχι για την αντίπαλό του στις εκλογές του 2024, την Καμάλα Χάρις.

«Κατάφωρη παρέμβαση στις εκλογές»

«Διαπιστώθηκε ότι η Google χρησιμοποίησε παράνομα ένα σύστημα αποκάλυψης και προβολής μόνο κακών ιστοριών για τον Ντόναλντ Τραμπ, μερικές από τις οποίες επινοήθηκαν για τον σκοπό αυτό, ενώ, ταυτόχρονα, αποκάλυψε μόνο καλές ιστορίες για την Κάμαλα Χάρις», ανέφερε ο Τραμπ στην ανάρτησή του στο Truth Social.

«Πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα και ελπίζουμε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα τους ασκήσει ποινική δίωξη για αυτή την κατάφωρη παρέμβαση στις εκλογές. Αν όχι, και με την επιφύλαξη των νόμων της χώρας μας, θα ζητήσω τη δίωξή τους, όταν κερδίσω τις εκλογές και γίνω Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», σημείωσε.

Τι απαντά η Google

Η Google έχει δηλώσει ότι δεν χειραγωγεί τα αποτελέσματα αναζήτησης προς όφελος ενός συγκεκριμένου κόμματος. «Και οι δύο ιστότοποι της προεκλογικής εκστρατείας εμφανίζονται σταθερά στην κορυφή της αναζήτησης για σχετικά και κοινά ερωτήματα αναζήτησης», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Παρόλα αυτά, οι Συντηρητικοί διαμαρτύρονται εδώ και καιρό ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ευνοούν άδικα τους Δημοκρατικούς. Το δεξιό Media Research Center, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως παρατηρητήριο των μέσων ενημέρωσης για τους συντηρητικούς, έχει εκδώσει στο παρελθόν εκθέσεις που υποστηρίζουν ότι η Google βοήθησε τους Δημοκρατικούς, αναφέρει η Guardian.

Η εκστρατεία του Τραμπ έχει επίσης διαμαρτυρηθεί για την εκστρατεία της Χάρις που χρησιμοποιεί τη λειτουργία «χορηγία» στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google για την προώθηση θετικής ειδησεογραφικής κάλυψης από μέσα, με τίτλους που ξαναγράφει η εκστρατεία υπέρ της Χάρις.

Αυτόν τον μήνα, ο Τραμπ απείλησε επίσης πως θα ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον δικηγόρων, δωρητών, πολιτικών και μιας σειράς άλλων ανθρώπων που πιστεύει ότι συμμετείχαν σε υποτιθέμενη εκλογική απάτη εναντίον του, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.

ΗΠΑgoogleΝτόναλντ ΤραμπΚάμαλα Χάριςειδήσεις τώρα