Κόσμος|29.09.2024 08:18

Ισραήλ: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα κατά της Χεζμπολάχ - Οι ΗΠΑ προβλέπουν χερσαία εισβολή στο Λίβανο

Newsroom

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ στον Λίβανο, σε θέσεις της Χεζμπολάχ, δύο ημέρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα από πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Τα αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας «επιτέθηκαν σε δεκάδες στόχους τρομοκρατών στο έδαφος του Λιβάνου στη διάρκεια των τελευταίων ωρών», ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Στους στόχους που έπληξε περιλαμβάνονται εκτοξευτές ρουκετών που στόχευαν προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό.

Χερσαία εισβολή στο Λίβανο προβλέπουν οι ΗΠΑ

Παράλληλα, οι ΗΠΑ προβλέπουν πως υπάρχει πιθανότητα μιας περιορισμένης χερσαίας εισβολής στο Λίβανο, καθώς το Ισραήλ μετακινεί δυνάμεις στα βόρεια σύνορά του, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης και Αμερικανό αξιωματούχο.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι τόνισαν στο CNN ότι το Ισραήλ δεν φαίνεται να έχει λάβει απόφαση για το αν θα την πραγματοποιήσει.

Η εκτίμηση βασίζεται στην κινητοποίηση των ισραηλινών στρατευμάτων και στην εκκαθάριση περιοχών, κάτι που θα μπορούσε να αποτελεί προετοιμασία για την έναρξη μιας χερσαίας εισβολής, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Πίτερ Λέρνερ δήλωσε ότι ο στρατός προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας χερσαίας εισβολής, αλλά είναι μόνο μια επιλογή που εξετάζεται.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά το Ιράν

Την ίδια ώρα, το Ιράν, που υποστηρίζει την Χεζμπολάχ, ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στην επιστολή ο ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας «να λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα και να αποτρέψει να οδηγηθεί η περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο».

ΛίβανοςΧεζμπολάχΗΠΑΙσραήλειδήσεις τώρα