Κόσμος|29.09.2024 12:00

Νέα καταγγελία για τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Πρώην αεροσυνοδός λέει πως την απέλυσε γιατί δεν ήθελε να κοιμηθεί μαζί του

Newsroom

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον άλλοτε ισχυρό επιχειρηματία Μοχάμεντ αλ Φαγέντ και οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών.

Μια πρώην αεροσυνοδός της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας του αλ Φαγέντ ισχυρίστηκε ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά και την απέλυσε επειδή αρνήθηκε να κοιμηθεί μαζί του.

Η Τζέρι Μακ Ντόναλντ ήταν 28 ετών όταν μετακόμισε στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για τη δουλειά των ονείρων της, να γίνει αεροσυνοδός της Fayair, της σημερινής Harrods Aviation.

Από όνειρο, εφιάλτης

Όπως αποκάλυψε στο Sky News το όνειρό της σύντομα μετατράπηκε σε εφιάλτης. Μετά την πρώτη της πτήση από το Λονδίνο στο Παρίσι με το ιδιωτικό τζετ του Φαγέντ, η αεροσυνοδός είπε ότι ο δισεκατομμυριούχος την ξεχώρισε γρήγορα και επέμενε να τον συνοδεύσει στο ξενοδοχείο Ritz.

Αρχικά, όπως διηγήθηκε, την αγκάλιαζε, τη φιλούσε στο μάγουλο και της έδινε χρήματα. Αλλά στο τρίτο ταξίδι της, ισχυρίζεται ότι προχώρησε.

«Θυμάμαι ότι καθόμουν σε μια καρέκλα και δεν είχα ιδέα ότι ξαφνικά εμφανίστηκε πίσω μου και έβαλε το χέρι του κατευθείαν στην μπλούζα μου», είπε. «Ευτυχώς κατάφερα να πιάσω και να σηκώσω το χέρι του», συνέχισε.

Μετά από αυτό το περιστατικό, όπως λέει η γυναίκα, η συμπεριφορά του έγινε χειρότερη.

«Έλα, θα πάμε στην κρεβατοκάμαρα»

Σε μια ακόμη περίπτωση, είπε ότι ο Φαγέντ της τηλεφώνησε ένα βράδυ στο σπίτι της στο Essex, για να της ζητήσει να έρθει στο Λονδίνο με το πρόσχημα να κάνει κάποια «δουλειά γραφείου».

Αφού εργάστηκε μέχρι αργά, πέρασε τη νύχτα σε μία από τις σουίτες του. «Παρατήρησα ότι δεν υπήρχαν καθόλου κλειδαριές στις πόρτες. Έτσι αισθάνεσαι πολύ ευάλωτη», είπε. «Ήμουν καθισμένη στον καναπέ και το επόμενο λεπτό, απλά μπήκε μέσα και ήρθε προς το μέρος μου. Ξαφνιάστηκα κάπως. Και τότε απλά στάθηκε εκεί και είπε: "Σήκω πάνω, σήκω πάνω." Έτσι σηκώθηκα και τότε απλά άρπαξε το χέρι μου και είπε: "Έλα, θα πάμε στην κρεβατοκάμαρα. Θα κάνουμε σεξ"».

«Είσαι ηλίθιο κορίτσι»

Τελικά, μετά από μόλις πέντε μήνες στη δουλειά, η Μακ Ντόναλντ είπε ότι η άρνησή της να ενδώσει στις προτάσεις του Φαγέντ οδήγησε στην απόλυσή της.

Αφού για άλλη μια φορά προσκλήθηκε στα γραφεία του στο Λονδίνο και η ίδια αρνήθηκε να εκδώσει στις επιθυμίες της, φέρεται να γύρισε και να της είπε: «Είσαι ηλίθιο κορίτσι. Γιατί νόμιζες ότι σε κάλεσα εδώ; Θέλω να κάνω σεξ μαζί σου. Εντάξει, λοιπόν, δεν θέλω να δουλεύεις πια στα τζετ μου. Μπορείς να δουλεύεις στα γραφεία».

Περίπου μια εβδομάδα μετά το περιστατικό αυτό, είπε ότι της τηλεφώνησαν και της είπαν ότι απολύθηκε.

επιχειρηματίαςσεξουαλική κακοποίησηκαταγγελίαειδήσεις τώραHarrods