Κόσμος|29.09.2024 16:31

Νασράλα: Ιρανός κατάσκοπος «έδωσε» τον ηγέτη της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ - Το οργανωμένο σχέδιο για την εξουδετέρωσή του

Newsroom

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα ήταν από τους Ισραηλινούς «επικηρυγμένος» εδώ και χρόνια ωστόσο χρειάστηκαν τελικά βοήθεια εκ των έσω για να το πετύχουν.

Σύμφωνα με αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien» ένας Ιρανός κατάσκοπος έδωσε πληροφορίες σχετικά με τη θέση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, οι οποίες οδήγησαν στην «εξουδετέρωσή» του το απόγευμα της Παρασκευής.

Το σχέδιο του Ισραήλ

Το γαλλικό Μέσο ανέφερε ότι ο «Ιρανός κατάσκοπος», η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, ήταν εκείνος που ενημέρωσε το Ισραήλ για την άφιξη του Νασράλα στο σημείο, πριν αυτός στοχοποιηθεί και ξεκινήσει η εκτέλεση του σχεδίου «New Order» από την αεροπορία των IDF.

Η γαλλική εφημερίδα επιβεβαίωσε επίσης ότι στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Νασράλα και ο αναπληρωτής διοικητής της δύναμης Quds των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, Αμπάς Νιλφορουσάν, συμμετείχαν 12 υψηλόβαθμα στελέχη της Χεζμπολάχ, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ περίμενε την έναρξη της συνάντησης του ηγέτη της Χεζμπολάχ με τους διοικητές της οργάνωσης, για να πραγματοποιήσει την επιδρομή.

Η στιγμή της επίθεσης

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτύπησε το καταφύγιο με βόμβες περίπου 80 τόνων, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Η επίθεση έγινε με μια σειρά χρονομετρημένων, αλυσιδωτών εκρήξεων που είχαν σκοπό να διεισδύσουν στο υπόγειο καταφύγιο, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματικός του ισραηλινού στρατού.

Μαζί με τον ηγέτη της Χαμάς, οι ισραηλινές επιθέσεις σκότωσαν πολλούς ανώτερους ηγέτες της μαχητικής ομάδας. Παράλληλα, κατέστρεψε τις ηλεκτρονικές της συσκευές και εξαφάνισε μέρος του οπλοστασίου της. Η συνάντηση στο καταφύγιο ήταν και μία ευκαιρία για κάποιους ηγέτες να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι το Ιράν τους εμπόδιζε να απαντήσουν πιο δυναμικά στο Ισραήλ.

επίθεσηΙράνΧεζμπολάχΛίβανοςΙσραήλ