Κόσμος|30.09.2024 18:44

Λίβανος: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει χερσαία επιχείρηση

Newsroom

Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο που μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στη Washinghton Post.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη, η στρατιωτική επιχείρηση θα είναι «μικρότερη από τον τελευταίο πόλεμο απέναντι στη Χεζμπολάχ το 2006» και στόχο έχει να «εξαλείψει τις στρατιωτικές υποδομές κατά μήκος των συνόρων προκειμένου να απομακρύνει κάθε απειλή στις κοινότητες στα ισραηλινά σύνορα».

Διάγγελμα Νετανιάχου

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους κατοίκους του Ιράν.

Συγκεκριμένα, στο τρίλεπτο βίντεο, που ανάρτησε στο «X» κατηγόρησε τους ηγέτες του Ιράν ότι απευθύνουν λόγους για την υπεράσπιση της Γάζας και του Λιβάνου αλλά «κάθε μέρα αυτό το καθεστώς βυθίζει όλο και περισσότερο την περιοχή στο σκοτάδι και στον πόλεμο».

«Δεν υπάρχει πουθενά στην Μέση Ανατολή που δεν μπορεί να φτάσει το Ισραήλ, δεν υπάρχει καμία περιοχή που να μην πάμε για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους και την πατρίδα μας» είπε. «Κάθε στιγμή που περνά, το καθεστώς φέρνει εσάς, τον ευγενή περσικό λαό, πιο κοντά στην άβυσσο», συνέχισε ο Νετανιάχου.

Πρόσθεσε ακόμα πως όταν το Ιράν θα είναι «επιτέλους ελεύθερο- μία στιγμή, που όπως είπε θα έρθει πολύ πιο σύντομα από ό,τι φαντάζεται ο κόσμος- τότε όλα θα είναι διαφορετικά και τα δύο έθνη θα είναι σε συνθήκες ειρήνης.

ΗΠΑΛίβανοςειδήσεις τώραΜπένιαμιν ΝετανιάχουειδήσειςΙσραήλ