Κόσμος|30.09.2024 20:32

Λίβανος: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ - Κατέστρεψε αποθήκη πυραύλων της Χεζμπολάx κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού

Newsroom

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν σήμερα (30/9) ότι κατέστρεψαν με αεροπορική επιδρομή μια αποθήκη πυραύλων εδάφους-αέρος της Χεζμπολάχ, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Σύμφωνα με τους IDF, η αποθήκη με τους αντιαεροπορικούς πυραύλους βρισκόταν περίπου 1,5 χλμ μακριά από το αεροδρόμιο.

«Οι πύραυλοι εδάφους-αέρος αποτελούν απειλή για τον διεθνή εναέριο χώρο, για τα επιβατικά αεροπλάνα και μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε αεροσκάφος που πετά στον εναέριο χώρο του Λιβάνου», τόνισε ο στρατός.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις» 

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας από αέρα, θάλασσα και ξηρά», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ σε στρατιώτες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά πως επίκειται χερσαία εισβολή

Σε ένα σύντομο βίντεο, φαίνεται να λέει στους στρατιώτες ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε και αν κάποιος από την άλλη πλευρά δεν κατάλαβε τι σημαίνουν όλες οι δυνατότητες – εννοούμε όλες. Και είστε μέρος αυτής της προσπάθειας, σας εμπιστευόμαστε ότι μπορείτε να πετύχετε τα πάντα».

Συνέχισε λέγοντας ότι «όλα όσα πρέπει να γίνουν - θα γίνουν» και ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις από τον αέρα, τη θάλασσα και την ξηρά».

Την ίδια ώρα, ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ τόνισε σε μήνυμά του πως οι επιχειρήσεις τους συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό και ίσως και εντονότερα, μετά την δολοφονία του ηγέτη τους, Χασάν Νασράλα.

Επισήμανε επίσης πως η Χεζμπολάχ θα ανακοινώσει σύντομα νέα ηγεσία μέσω «εσωτερικών μηχανισμών». «Η επιλογή της νέας ηγεσίας είναι ξεκάθαρη», συνέχισε ο Κασέμ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Είμαστε έτοιμοι» λέει η Χεζμπολάχ

«Είμαστε αρκετά έτοιμοι, αν οι Ισραηλινοί θέλουν μια χερσαία εισβολή, οι δυνάμεις της αντίστασης είναι έτοιμες γι' αυτό», τόνισε ο Κασέμ. Η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει τους κύριους στόχους της παρά τον στόχο του Ισραήλ να δημιουργήσει χάος με την επιθετικότητα και τις σφαγές εναντίον αμάχων στον Λίβανο, συνέχισε.

«Το Ισραήλ διαπράττει σφαγές σε όλες τις περιοχές του Λιβάνου μέχρι να μην υπάρχει σπίτι χωρίς ίχνη ισραηλινής επίθεσης», είπε. «Το Ισραήλ επιτίθεται σε αμάχους, ασθενοφόρα, παιδιά και ηλικιωμένους. Δεν πολεμά τους μαχητές, αλλά διαπράττει σφαγές», είπε ακόμη.

Ο Κασέμ υπογράμμισε επίσης τον ρόλο των ΗΠΑ, τις οποίες χαρακτήρισε «εταίρο του Ισραήλ, μέσω απεριόριστης στρατιωτικής υποστήριξης». «Θα νικήσουμε, όπως ακριβώς νικήσαμε στην αντιπαράθεσή μας με το Ισραήλ το 2006», δήλωσε ο υπαρχηγός κλείνοντας το βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

ΛίβανοςΙσραήλΒηρυτόςΧεζμπολάχειδήσεις τώρα