Κόσμος|01.10.2024 08:10

Χασάν Νασράλα: «Τοξικοί καπνοί τον έπνιξαν» στο καταφύγιό του – Τι μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Σενάρια για το πώς σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα κυκλοφορούν στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το Channel 12, εικάζεται πως έπαθε «ασφυξία από τοξικά αέρια» μέσα στο μυστικό του καταφύγιο, το οποίο βομβάρδισε το Ισραήλ σε αεροπορική επιδρομή.

Η σορός του Νασράλα ανασύρθηκε την Κυριακή, και ήταν άθικτη, χωρίς ορατά τραύματα, είχαν δηλώσει πηγές στο Reuters.

Αυτό υποδηλώνει ότι θάφτηκε συντρίμμια μετά τη ρίψη 80 τόνων βομβών που κατέρριψαν το οχυρωμένο κρησφύγετό του την Παρασκευή. Το ισραηλινό μέσο ισχυρίζεται ότι η κατάρρευση προκάλεσε στον 64χρονο «ασφυξία» και «αγωνιώδη θάνατο», καθώς το δωμάτιο γέμισε με αναθυμιάσεις από τον καπνό και τις εκρήξεις.

Το χρονικό της δολοφονίας του Νασράλα

Ωστόσο, αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας που ανέσυραν το πτώμα του Νασράλα τη νότια Βηρυτό, δήλωσαν στο Reuters ότι πιθανότατα σκοτώθηκε από αμβλύ τραύμα λόγω των εκρήξεων.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ δολοφονήθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στο Λίβανο. Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν τον Νασράλα σε ένα υπόγειο κέντρο διοίκησης όπου επρόκειτο να συναντηθεί με την ηγεσία του.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, όταν έδωσε το πράσινο φως να ρίξει το Ισραήλ τις βόμβες για να εξουδετερώσει τον Νασράλα.

Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, έχει ορκιστεί εκδίκηση για τον θάνατο του καθώς και τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο.

ΙσραήλΛίβανοςβομβαρδισμόςΧεζμπολάχΜπένιαμιν Νετανιάχουειδήσεις τώρα