Ιράν – Χαμενεΐ για επίθεση σε Ισραήλ: Να φύγουν από τη Μέση Ανατολή ΗΠΑ και Ευρωπαίοι
NewsroomΤο πρώτο του σχόλιο μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ έκανε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Κατηγόρησε τις «ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες» που «υποστηρίζουν ψευδώς ότι φέρνουν ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή».
Το μήνυμα του Χαμενεΐ
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα, Τρίτη με μια ομάδα ανώτατων αξιωματούχων και κληρικών στην Τεχεράνη, διεμήνυσε ότι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πρέπει να «χαθούν» από την περιοχή ώστε οι χώρες της περιοχής να ζήσουν ειρηνικά, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.
«Και οι χώρες της περιοχής μπορούν να διαχειριστούν τον εαυτό τους, να διαχειριστούν την περιοχή τους, να ζήσουν μαζί ειρηνικά, με υγεία και ευημερία», ανέφερε.
Ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι «θρηνεί» για τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, αλλά δεν ανέβαλε τη συνάντησή του με τους ανώτατους αξιωματούχους επειδή το πένθος στο Ιράν είναι μια «αναζωογονητική και κινητήρια δύναμη».
Η εντολή εκτόξευσης πυραύλων κατά του Ισραήλ την Τρίτη δόθηκε από τον ανώτατο ηγέτη της χώρας - ο οποίος παραμένει σε ασφαλή τοποθεσία, δήλωσε νωρίτερα ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
- Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια
- Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
- «Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν
- Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!