Κόσμος|02.10.2024 18:47

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο επτά στρατιωτών του στον Λίβανο

Newsroom

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την Τετάρτη (2/10) ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν στη χθεσινή, μαζική επίθεση, έπεσαν σε αεροπορικές βάσεις, χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.

«Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ιρανικής επίθεσης, πολλοί πύραυλοι έπεσαν σε βάσεις της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Καμία υποδομή δεν καταστράφηκε», ανέφερε ο στρατός στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από την επίθεση δεν υπάρχουν τραυματίες, ούτε προκλήθηκαν ζημιές σε αεροσκάφη.

Επτά νεκροί στρατιώτες στον Λίβανο

Την ίδια στιγμή ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο επτά στρατιωτών του στον Λίβανο. Παράλληλα ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι Ισραηλινοί στρατιώτες εισέδυσαν για λίγο σήμερα σε δύο σημεία στον νότιο Λίβανο.

«Δύναμη του ισραηλινού εχθρού διέσχισε την μπλε γραμμή (που χωρίζει τις δύο χώρες) σε μια απόσταση περίπου 400 μέτρων στο έδαφος του Λιβάνου σε δύο τομείς, προτού αποσυρθεί» ανέφερε ο στρατός του Λιβάνου στον λογαριασμό του στο X.

Ο στρατός ανακοίνωσε επίσης στο Χ ότι ισραηλινό τηλεκατευθυνόμενο εναέριο μη επανδρωμένο όχημα (drone) έθεσε στο στόχαστρο μία μονάδα του στον νότιο Λίβανο, τραυματίζοντας έναν στρατιώτη την ώρα που μονάδα του στρατού «εργαζόταν για να ανοίξει τον δρόμο Μαρζαγιούν-Χασμπάγια» που είχε αποκλειστεί από τους βομβαρδισμούς.

θάνατοςΙσραήλΛίβανοςπύραυλοιειδήσειςστρατόςειδήσεις τώραστρατιώτες