Κόσμος|03.10.2024 18:10

Ισραήλ: Θα απαντήσει σήμερα στην επίθεση του Ιράν; Τι απάντησε ο Μπάιντεν

Newsroom

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι «τίποτα δεν θα συμβεί» σήμερα Πέμπτη (σ.σ. ώρες ΗΠΑ) αναφορικά με μια ισραηλινή απάντηση κατά του Ιράν, μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη η Ισλαμική Δημοκρατία κατά του Ισραήλ.

«Τίποτα δεν θα συμβεί σήμερα (Πέμπτη)», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα, κατά τη διάρκεια σύντομης συνομιλίας του με δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για ένα ταξίδι στις νότιες ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη «συζητήσεις» για ενδεχόμενα ισραηλινά πλήγματα σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του ισραηλινού εδάφους, την Τρίτη.

Στην ερώτηση «Συμφωνείτε με πλήγματα του Ισραήλ στις πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν;» ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Αυτό το θέμα το συζητάμε. Πιστεύω ότι θα ήταν λίγο…» χωρίς να ολοκληρώσει τη φράση του.

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν εγκαταστάσεις υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα τοποθεσίες που η Χεζμπολάχ χρησιμοποιούσε ως εγκαταστάσεις μυστικών πληροφοριών και επικοινωνιών στη Βηρυτό, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι στόχοι περιελάμβαναν εργαζόμενους στο τμήμα μυστικών υπηρεσιών, εξοπλισμό παρακολούθησης, αρχηγεία και άλλες υποδομές.

ΙράνΙσραήλειδήσεις τώραεπίθεσηπύραυλοιΤζο ΜπάιντενΤεχεράνη