Κόσμος|03.10.2024 21:21

Ισραήλ: Συγκλονίζει η σύντροφος του Ιωνά που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Newsroom

Αρνείται να διαχειριστεί τον θάνατο του αγαπημένου της Ιωνά σε τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ, η 24χρονη σύντροφός του.

Δύο 24ωρα μετά τη δολοφονία του 26χρονου, τα λόγια της κοπέλας του, αλλά και οι αναρτήσεις των δικών του ανθρώπων στα social media και οι καταθέσεις ψυχής τους, συγκλονίζουν. Ακόμα κανείς από το περιβάλλον του δεν μπορεί να διαχειριστεί το γεγονός ότι, τόσο άδικα, πρόωρα και ξαφνικά, έφυγε από τη ζωή.

 «Από τα ρούχα του το κατάλαβα, το σορτσάκι του γράφει ΠΑΟΚ»

«Σαν τηλεθεατές, ας πούμε του καναπέ, δεν μπορούμε να… δεν μας αγγίζουν τόσο, απλά τα βλέπουμε σαν νέα γιατί έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε σαν νέα. Όταν όμως μπαίνουμε στην αντίθετη όχθη, εκεί καταλαβαίνουμε ότι απλά χαλάνε σπίτια», είπε η κοπέλα του στο Mega και πρόσθεσε ότι, στις φωτογραφίες που είδε, οι δράστες βρίσκονται πάνω από το άψυχο σώμα του Ιωνά και, παρότι τον έχουν εκτελέσει με 4 σφαίρες, συνεχίζουν. Όπως τόνισε η 24χρονη, κατάλαβε ότι το θύμα ήταν ο αγαπημένος της, από τα ρούχα. «Εκείνος είναι. Από τα ρούχα του το κατάλαβα, το σορτσάκι του γράφει ΠΑΟΚ», υπογράμμισε πριν θυμηθεί την τελευταία φορά που μίλησε με τον σύντροφό της, και τον τρόπο που έμαθε τα τραγικά νέα. «Στις 15.30 το μεσημέρι μιλήσαμε τελευταία φορά. Πήγε γι΄ αυτήν την εργασία. Έπρεπε να κάνει tour, ουσιαστικά να γυρίσει όλες τις στάσεις του τρόλεϊ και έπρεπε να βγάλει φωτογραφία την κάθε στάση μεμονωμένα. Έτυχε στη συγκεκριμένη στάση, εκείνα τα λεπτά να γίνει αυτό», επισημαίνει.

Ο Ιωνάς, βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης, να βρεθεί απέναντι από τους δράστες που είχαν φτάσει αποφασισμένοι να σκοτώσουν αδιακρίτως. Ήταν εκεί για τις ανάγκες μίας εργασίας του πανεπιστημίου του. «Ήταν δύο Παλαιστίνιοι, ο ένας με μαχαίρι, ο άλλος με καλάσνικοφ και άρχισαν να σκοτώνουν. Δεν έβλεπα τηλεόραση, εγώ κατά τις 19.30 είδε ότι γίνεται επίθεση. Του έστελνα μηνύματα και δεν απαντούσε», είπε η 24χρονη που πρόσθεσε ότι, προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του για κάποιες ώρες μετά το συμβάν καθώς, αρχικά, ο νους της δεν είχε πάει στο κακό.

Από τον τρόπο που ο Ιωνάς έχασε τη ζωή του έχει παγώσει ολόκληρη η ελληνική κοινότητα του Ισραήλ καθώς, η οικογένεια του 26χρονου, ήταν γνωστή και αγαπητή στους περισσότερους. Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Ισραήλ, τόνισε πως, «ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά».

 «Μούδιασε η ψυχή μου»

Και η ανάρτηση της νονάς του 26χρονου είναι σπαρακτική. «Μούδιασε η ψυχή μου», γράφει και προσθέτει: «Αντίο Ιωνά μου, αντίο γλυκέ βαφτισιμιέ μου, αντίο ξανθέ μου άγγελε, αντίο πιστό μου πλάσμα. Μούδιασε η ύπαρξή μου, άδειασε το μυαλό μου. Ποιος θα δώσει δύναμη και κουράγιο στους γονείς σου να συνεχίσουν; Ποιος θα τους εξηγήσει γιατί; Γιατί να φύγεις τόσο νωρίς; Γιατί να φύγεις τόσο άδικα;».

Το θύμα ήταν φοιτητής αρχιτεκτονικής. Σε λίγους μήνες θα έπαιρνε το πτυχίο του. «Η τρέλα αυτού του πολέμου. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η τρέλα και από τις δύο πλευρές είναι τρελοί. Ο ένας με το κοράνι ο άλλος με την παλαιά διαθήκη. Πώς να έρθει η ειρήνη;», είπε ο πατέρας του 26χρονου.

Στην εκπομπή μίλησε και ο θείος του Ιωνά, Γιάννης Καρούσης. «Είναι τόσο άδικο αυτό που έχει γίνει. Το κλάμα δεν έχει σταματήσει. Να μην ξανασυμβεί ποτέ αυτό και κανείς γονιός να μη ντύσει νεκρό το παιδί του. Κουράγιο στον αδελφό μου και τη γυναίκα του», είπε.

νεκρόςΠαλαιστίνιοιΠόλεμος στο ΙσραήλΠαλαιστίνηειδήσεις τώραΙσραήλΤελ Αβίβτρομοκρατική επίθεση