Κόσμος|04.10.2024 09:49

Τέξας: Αθώος ο πατέρας του 4χρονου που εκλιπαρούσε για λίγο ψωμί και τελικά πέθανε

Newsroom

Αθώος κρίθηκε ο πατέρας του νεκρού παιδιού που φαίνεται σε βίντεο, που έχει προκαλέσει σοκ στο διαδίκτυο, να εκλιπαρεί για λίγο ψωμί. Ο Μπράντον Κερβέρα από το Τέξας κατηγορήθηκε για τον θάνατο από ασιτία του 4χρονου Μπέντζι, με την ετυμηγορία του δικαστηρίου να είναι μη αναμενόμενη.

Γιατί απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες ο πατέρας του 4χρονου 

Ο λόγος που ο πατέρας απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες είναι πως οι δύο ιατροδικαστές της υπεράσπισης κατέθεσαν στο δικαστήριο πως δεν πιστεύουν ότι το αγόρι πέθανε όντως από ασιτία.

Ο παιδίατρος εντατικής θεραπείας Ντάνιελ Γκέμχαρντ κατέθεσε ότι ενώ υπήρχαν σημάδια αφυδάτωσης και το αγόρι έχασε σαφώς βάρος, και τα δύο σε συνδυασμό δεν ήταν θανατηφόρα.

Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε πως το αγοράκι είχε αδιάγνωστο διαβήτη και επιληπτικές κρίσεις και επέκρινε την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση που έκανε λόγω για ασιτία του μικρού παιδιού.

«Έψαχναν για κακοποίηση», ανέφερε η υπεράσπιση του πατέρα, σύμφωνα με το Texas Public Radio.  Η πολιτεία απέκρουσε τις ιδέες των ιατρικών εμπειρογνωμόνων της υπεράσπισης, απορρίπτοντας τις γνωμοδοτήσεις ως πληρωμένες.

Πριν από το θάνατό του, πολλοί άνθρωποι από τον περίγυρο της οικογένειας είχαν εκφράσει ανησυχίες στο σύστημα παιδικής πρόνοιας και στην αστυνομία για το βάρος του μικρού Μπέντζι και για τα δύο μαυρισμένα μάτια με τα οποία εμφανίστηκε ένα μήνα πριν από το θάνατό του.

«Το σύστημα απογοήτευσε τον Μπέτζι»

«Το σύστημα απογοήτευσε τον Μπέντζι μέχρι τον θάνατό του», δήλωσε ο Μίκαελ Βιλαρεάλ,  εισαγγελέας του γραφείου του εισαγγελέα της κομητείας Μπεξάρ στους ενόρκους κατά την αγόρευσή του. «Αυτό το παιδί δεν έπρεπε να μείνει με αυτόν τον κατηγορούμενο που το λιμοκτονούσε», τόνισε.

Ωστόσο, οι ένορκοι διαφώνησαν και έτσι ο πατέρας κρίθηκε αθώος.

 «Μπαμπά, μπαμπά, μπορώ να έχω ένα κομμάτι ψωμί;» - Σπαρακτικό βίντεο 

Σε σπαρακτικό βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο φαίνεται ο 4χρονος να παρακαλεί τον πατέρα του για φαγητό. «Μπαμπά, μπαμπά, μπορώ να έχω ένα κομμάτι ψωμί;» ακούγεται να λέει το παιδάκι, όντας εμφανώς αποστεωμένο.

Σε άλλα βίντεο φαίνεται ο μικρός να ψάχνει το βράδυ όσο κοιμάται ο πατέρας και η μητριά του στην κουζίνα για λίγο φαγητόΤελικά, ο 31χρονος έβαλε κλειδαριές στα ντουλάπια με συνέπεια ο Μπέντζαμιν να μην μπορεί να βρει τροφή...


Η πρόνοια είχε επισκεφτεί το σπίτι του Κρεβέρα κατόπιν καταγγελίας, αλλά δεν απομάκρυναν το παιδί. Αστυνομικός κατέθεσε ότι το παιδί «είχε ορατά τραύματα. Είχε μώλωπες στα μάτια και τον κορμό του και ήταν αδύνατος... μπορούσες να δεις τα οστά του».

κακοποίησηΤέξαςδίκηπαιδίειδήσεις τώρα