Κόσμος|04.10.2024 19:31

Γαλλία: Νέα «νίκη» της Ζιζέλ Πελικό - Παρόντες στην προβολή των βίντεο από τους βιασμούς κοινό και δημοσιογράφοι

Newsroom

Το δικαστήριο του Μαζάν αναθεώρησε την αρχική απόφαση του προέδρου του Ροζέ Αρατά, για τα βίντεο και τις φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται κατά την εξέλιξη της δίκης, με τους συνήγορους της Ζιζέλ Πελικό να χαρακτηρίζουν «νίκη» την σημερινή απόφαση.

Έτσι, αποφάσισε να επιτρέψει σε κοινό και δημοσιογράφους να είναι παρόντες, όταν θα προβληθούν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό, που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Όπως σημείωσε στην απόφασή του, η προβολή γίνεται για να παρουσιασθεί η αλήθεια έπειτα από αίτημα της μίας εκ των δύο πλευρών. Από την έναρξη της δίκης που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία, στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν παρόντα τα μέλη του δικαστηρίου, οι διάδικες πλευρές και οι δημοσιογράφοι, με το κοινό να παρακολουθεί μέσω αναμετάδοσης σε διπλανή αίθουσα.

Αντιδρούν οι κατηγορούμενοι

Η Πελικό από την αρχή ήταν αντίθετη με την διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών όπως και το δικαστήριο, μέχρι την ξαφνική απόφαση του προέδρου.

«Για την Ζιζέλ Πελικό, το κακό έχει γίνει», δήλωσε σήμερα ένας από τους συνηγόρους της, ο Στεφάν Μπαντονό. «Αλλά αν αυτές οι ίδιες συζητήσεις, μέσω της δημοσιότητάς τους, επιτρέψουν να αποφευχθεί άλλες γυναίκες να περάσουν τα ίδια, τότε θα βρει νόημα στα δεινά της».

Αντίθετα, πολλοί συνήγοροι των 50 συγκατηγουρουμένων του Πελικό αντιτάχθηκαν σφοδρά στην προβολή του οπτικού υλικού παρουσία των δημοσιογράφων και του κοινού.

κατηγορούμενοιειδήσεις τώραΓαλλίαβιασμοίειδήσεις