Κόσμος|05.10.2024 22:37

Ισραήλ: Σε κατάσταση συναγερμού οι IDF ενόψει της επετείου της 7ης Οκτωβρίου

Newsroom

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της επετείου της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου του 2023, τονίζοντας ότι μαχητές επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη χώρα.

«Αυτή την εβδομάδα θα τιμήσουμε την επέτειο του πολέμου και της 7ης Οκτωβρίου. Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας ενόψει της ημέρας αυτής», λόγω του φόβου για επιθέσεις που επιδιώκουν να διαπράξουν μαχητές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου, χωρίς άλλη διευκρίνιση.

«Τα τραύματα δεν επουλώθηκαν πλήρως»

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ δήλωσε σήμερα σε μήνυμα που μεταδόθηκε για την επέτειο της άνευ προηγουμένου επίθεσης της Χαμάς, που συγκλόνισε τη χώρα, ότι τα τραύματα «δεν έχουν ακόμη επουλωθεί πλήρως».

«Τα τραύματά μας δεν μπορούν ακόμη να επουλωθούν πλήρως... γιατί όμηροι συνεχίζουν να βασανίζονται, να εκτελούνται και να πεθαίνουν σε αιχμαλωσία», τονίζει, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, 97 εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι, εκ των οποίων 33 είναι νεκροί, σύμφωνα με δήλωση του στρατού.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ δήλωσε επίσης ότι το Ιράν και οι "πληρεξούσιοί" του συνιστούν «μόνιμη απειλή» για τη χώρα του, ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης για την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος την 7η Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

Σε μήνυμα προς τις εβραϊκές κοινότητες σε όλο τον κόσμο, ο Χέρτσογκ κατήγγειλε "τη μόνιμη απειλή που αποτελεί για το (ισραηλινό) κράτος το Ιράν και οι τρομοκράτες πληρεξούσιοί του, που έχουν τυφλωθεί από το μίσος και είναι αποφασισμένοι να καταστρέψουν το μοναδικό μας εβραϊκό έθνος-κράτος", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.

ΙράνΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώραΧαμάςεπίθεσηπόλεμοςΙσραήλπύραυλοιΤεχεράνη