Κόσμος|06.10.2024 18:21

Τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ: Νεκρή 19χρονη συνοριοφύλακας, εξουδετερώθηκε ο δράστης

Newsroom

Μία αξιωματικής της Συνοριακής Αστυνομίας σκοτώθηκε και τουλάχιστον 10 άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα άτομο άνοιξε πυρ στον σταθμό λεωφορείων της Beersheba στο Ισραήλ, το απόγευμα της Κυριακής.

Νεκρή 19χρονη συνοριοφύλακας, εξουδετερώθηκε ο δράστης

Το θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης ταυτοποιήθηκε ως η αρχιφύλακας Shira Suslik, 19 ετών, αξιωματικός της Συνοριακής Αστυνομίας από την Beersheba, σύμφωνα με δημοσίευμα του Israel Times.

Σκοτώθηκε όταν ένας ένοπλος εισέβαλε σε ένα McDonald's στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της νότιας πόλης και άνοιξε πυρ εναντίον όσων βρίσκονταν μέσα.

Ο δράστης, ο οποίος λέγεται ότι σκοτώθηκε επί τόπου από στρατιώτες των IDF, ταυτοποιήθηκε ως ο Ahmad al-Uqbi, 29 ετών, Ισραηλινός πολίτης από το μη αναγνωρισμένο χωριό των Βεδουίνων Uqbi, κοντά στη Hura. Λέγεται ότι έχει προηγούμενο ποινικό μητρώο.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom δήλωσε ότι 10 άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση και μεταφέρθηκαν για θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο Soroka, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα σε σοβαρή κατάσταση και τέσσερις άνδρες σε μέτρια κατάσταση, οι οποίοι έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς.

Άλλοι πέντε αναφέρονται σε καλή κατάσταση, ενώ άλλοι τρεις αντιμετωπίστηκαν για οξύ άγχος, πρόσθεσε η MDA.

θάνατοςΙσραήλειδήσεις τώρατρομοκρατική επίθεση